Tratament natural pentru căderea părului

masca pentru caderea parului totul despre mame

Remedii naturale pentru căderea părului

Din nefericire, căderea excesivă a părului este o problemă destul de frecventă. Pot exista mai multe cauze, cum ar fi efectele mediului, îmbătrânirea, prea mult stres, fumatul excesiv, deficiențele nutriționale, dezechilibrele hormonale, factorii genetici, infecții ale scalpului, utilizarea produselor greșite, anumite medicamente și afecțiuni medicale.

Însă v-am pregătit câteva remedii naturale perfecte pentru această problemă!

Masaj cu ulei

Primul pas pe care îl puteți face pentru a reduce pierderea părului este masarea scalpului cu uleiul de păr adecvat. Masajul părului și scalpului va crește fluxul sanguin la nivelul foliculilor piloși, sporind forța rădăcinilor. De asemenea, stimulează relaxarea și reduce sentimentul de stres. Puteți folosi uleiuri de păr precum uleiul de cocos sau de migdale, ulei de măsline, de ricin sau altele. Se adaugă câteva pictură de ulei esențial de rozmarin în uleiul de bază pentru rezultate mai bune și mai rapide. Alte tipuri de ulei care se pot utiliza sunt uleiul de argan și cel de germeni de grâu.

Se masează oricare dintre uleiurile de păr menționate mai sus pe păr și scalp prin aplicarea unei presiuni ușoare cu vârful degetelor. Se repetă procedeul cel puțin o dată pe săptămână.

Aloe vera pentru căderea părului

Aloe vera conține enzime care stimulează în mod direct creșterea sănătoasă a părului. De asemenea, proprietățile sale de alcalinizare pot ajuta reglarea nivelului potrivit al pH-ului scalpului și părului, ducând la creșterea părului. Folosirea regulată a acestui ingredient poate scuti, de asemenea, scalpul de mâncărimi, reduce roșeața scalpului și inflamațiile, adăugând putere și luciu părului, cât timp diminua problema mătreții. Atât gelul de aloe vera, cât și sucul de aloe vera funcționează.

Se aplică gelul sau sucul de aloe vera pe scalp. Se lasă timp de câteva ore să acționeze, după care se clătește cu apă călduță. Se repetă procedeul de 3-4 ori pe săptămână.

Suc de ceapă pentru căderea părului

Sucul de ceapă este un tratament perfect pentru creșterea părului, datorită conținutul ridicat de sulf, care duce la îmbunătățirea circulația sângelui la nivelul foliculilor de păr, regenerarea foliculilor de păr și reducerea inflamațiilor. Proprietățile antibacteriene ale sucului de ceapă ajută, de asemenea, la eliminarea microbilor și paraziților. Tratează și infecțiile capului, care provoacă pierderea părului.

Se extrage sucul de ceapă prin raderea unei cepe, după care se strecoară. Se aplică sucul direct pe scalp și se lasă timp de aproximativ 30 de minute să acționeze, după care se spală. În cele din urmă, se spală părul cu șampon. Un alt procedeu este amestecarea a trei linguri de suc de ceapă cu două linguri de gel de aloe vera. Se aplică la fel ca în cazul în care folosiți doar sucul de ceapă. Se repetă oricare dintre aceste două remedii de 2-3 ori pe săptămână, pentru mai multe săptămâni.

Citește și:
Machiajul în funcție de culoarea părului
Cum aplici o mască de păr pentru efecte maxime
Îngrijirea părului după sarcină: cele mai bune sfaturi
Măști cu ulei de ricin în funcție de tipul părului

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()