Uleiul de migdale, elixir pentru piele și păr

TOTUL DESPRE MAME
migdale

Migdalul este un pom fructifer cultivat pentru calitățile deosebite ale sâmburilor pe care le oferă, folosite în special când vine vorba de înfrumusețare.

Uleiul de migdale este compus din grăsimi mononesaturate, acid oleil și acid linoleic, precum Omega-3 sau Omega-6. El poate fi folosit doar extern, uzul intern nefiind recomandat. Utilizat încă din antichitate de către egiptenii din înalta societate pentru prepararea produselor de masaj, uleiul de migdale are numeroase aplicații cosmetice:

Beneficii pentru păr

Uleiul de migdale este recomandat persoanelor cu păr extrem de uscat, deoarece oferă imediat strălucire și hidratare. De asemenea, previne căderea părului datorită conținutului ridicat de acizi grași.

Acest ulei conține o cantitate importantă de vitamina E, motiv pentru care îmbunătățește semnificativ starea de sănătate a scalpului – reduce apariția mătreții sau a dermatitei seboreice.

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale, picurați câteva ulei de migdale în palma și aplicați-l pe vârfurile părului sau la rădăcină.

Puteți înlocui, de asemenea, balsamul de păr cu uleiul de migdale – aplicați pe păr, lăsați câteva minute să acționeze și apoi clătiți cu apă călduță.

Beneficii pentru piele

Uleiul de migdale este un excelent remediu pentru tratarea diverselor probleme ale pielii – uscăciune excesivă, eczeme sau acnee.

Aplicat direct pe pielea curată folosind mișcări circulare, uleiul de migdale crește fluxul sangvin de la nivelul pielii și îmbunătățește în mod vizibil aspectul acesteia – rezultă o piele netedă, întinerită și strălucitoare.

În cazul persoanelor care suferă de acnee, puncte negre și ten gras, uleiul de migdale este unul dintre puținele remedii de real ajutor. Iată o mască simplă care să vă ajute:

Mască cu ulei de migdale pentru ten acneic

Aveți nevoie de 30 de ml de ulei de migdale, un gălbenuș și un măr. Curățați mărul de coajă, scoateți sâmburii și zdrobiți bine fructul. Amestecați apoi cu uleiul și gălbenușul până ce se formează o pastă. Aplicați masca pe față sau pe pielea afectată și lăsați așa jumătate de oră. Clătiți cu apă călduță și apoi aplicați o cremă hidratantă non-comedogenică.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa