42 de modalităţi de a economisi atunci când ai un copil

Nu te îngrijora, nu toţi oamenii sunt chibzuiţi cu banii. Nu ești singura mamă care rămâne fără o lețcaie la sfârșit de lună, care nu reușește să pună bani deoparte și care cheltuiește mai mult decât își permite. Acum, însă, că ai un copil la care trebuie să te gândeşti, este important să îţi poţi trasa un buget de care să te ţii.

Iată 42 de modalităţi de a economisi atunci când ai un copil. Citeşte lista noastră de sfaturi şi te invităm să o completezi cu ideile sau experienţele tale.

 

1. Cumpără echipamente şi haine second-hand

Magazinele (mai ales cele online) cu produse la mâna a doua sunt de multe ori pline cu haine pentru copii, precum şi cu gadgeturi şi piese de mobilier. Poți alege lucruri aproape noi, pentru care să plătești mai puțin de o treime din prețul inițial.

2. Împrumută un balansoar/leagăn de bebeluşi (sau nu mai lua deloc)

Majoritatea leagănelor pot fi utilizate numai până când copilul începe să se rostogolească, aşa că încearcă să găseşti unul pe care îl poţi împrumuta pentru aceste câteva luni.

3. Abţine-te

Dacă nu eşti sigură ce produse vor funcţiona cel mai bine pentru copil (în special în ceea ce priveşte biberoanele, suzetele, scutecele), cumpără minimul necesar, apoi reaprovizionează-te odată ce cunoşti preferinţele bebeluşului.

5. Ia-o mai uşor cu scutecele

Începe doar cu un pachet de scutece pentru nou-născuţi. Bebeluşul e posibil să nu încapă în ele la început, iar de crescut oricum va creşte repede.

6. Alăptează cât de mult timp posibil

Formula se adăugă la cheltuieli. Plus că laptele matern este mult mai bun pentru copil!

7. Găseşte-ţi o pompă

Din nou, formula poate fi scumpă. Așa că ți-ai putea achiziționa sau închiria o pompă pentru a hrăni în continuare copilul cu lapte matern, dacă timpul nu îți mai permite să îl alăptezi la sân.

8. Cumpără un pat de copii convertibil

Un pat de copil, care se poate transforma într-un pat pentru copii mai mari te va salva, cu siguranţă, de nişte cheltuieli în plus de-a lungul anilor.

9. Fă-ţi temele!

Cercetarea este esenţială pentru a te asigura că ştii ce produse sunt potrivite pentru buzunarele familiei tale.

10. Apelează la mama sau mătuşa ta să aibă grijă de copil

Familia se poate transforma rapid în resursa cea mai valoroasă (și ieftină) de îngrijire a copiilor.

11. Cumpără la vrac

Ştii cu siguranță că vei avea nevoie de o mulţime de consumabile (cum ar fi scutecele). Dacă ai spaţiu de depozitare, cumpără la vrac sau bax, în aşa fel încât să economiseşti mai mult decât dacă ai achiziționa din magazinele cu amănuntul.

12. Prepară singură mâncarea pentru bebeluşi

Atunci când copilul începe să mănânce alimente solide, pune legume fierte în blender, şi serveşte-i mâncarea. Vei economisi destul de mult încât să îţi dai seama că merită efortul.

13. Fii mai îndemânatică

Proiectele sau lucrurile pe care trebuie să le faci sau să le construiești singură necesită timp, dar implică şi să economisești bani (plus că pot fi şi foarte distractive).

14. Uită de jucăriile de lux

Copilul se mulţumeşte şi cu jucării ale căror etichete indică preţuri mai mici. Pentru ei nu contează preţul. (Ca să nu mai spunem că vei avea supriza să descoperi că cele mai bune jucării nici nu sunt jucării: o sticlă de plastic în care pui câteva mărgeluțe și o închizi foarte bine, inelul de chei etc.)

15. Găteşte (sau roagă-ți prietenii să vină cu câte ceva de mâncare atunci când te vizitează)

Restaurantele, comenzile acasă sau alimentele congelate pot costa foarte mulţi bani.

16. Caută reduceri

Ai găsit un produs pe care trebui să îl ai? Nu te impacienta. Începi şi caută în mai multe locuri şi poate îl vei găsi la un preţ mai bun.

17. Găseşte echipamente convertibile

Elemente precum un scaun de maşină sau un cărucior ce se pot extinde pe măsură ce creşte copilul se pot dovedi de nepreţuit.

18. Nu cumpăra prea multă încălţăminte

Până bebeluşul începe să meargă (iar unii ar putea spune că nici măcar după aceea), încălţămintea nu este necesară. Şosetele sunt suficiente pentru a-i ţine copilului de cald.

19. Ai grijă de propria ta sănătate

A-ţi menţine ţie şi partenerului sănătatea este vital pentru a nu face ulterior prea multe cheltuieli medicale.

20. Achiziţionează branduri mai puţin scumpe

Chiar contează ce etichetă are copilul pe el? Va purta anumite articole doar pentru câteva luni, aşa că rezistă tentaţiei de a-i cumpăra prea multe hăinuțe.

1
2
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație