John Travolta, de la viața strălucitoare la dramele personale care i-au distrus sufletul: după ce și-a pierdut fiul, i-a murit soția

Travolta și Preston s-au logodit în noaptea de Revelion în 1990 și s-au căsătorit în anul următor. Ei i-au adus pe lume pe fiul Jett în 1992 și pe fiica Ella, în 2000. Fiul lor cel mic, Benjamin, s-a născut în 2010 – un an după ce Jett a murit la 16 ani, după ce a suferit o criză.

Cristina Călin, redactor
john travolta
John Travolta și Kelly Preston au avut o căsnicie plină de dragoste, emoții intense și dramă. Sursă foto: Shutterstock

Destinul familiei Travolta este, dincolo de strălucirea din fața reflectoarelor, unul marcat de tragedii. În 2009 și-au pierdut fiul cel mare, care avea doar 16 ani, iar în iulie 2020 soția actorului a murit în urma unui cancer de sân. Pentru John Travolta șirul de necazuri a început încă din tinerețe când prietena lui Diana Hyland a murit tot de cancer la sân.

John Travolta este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood. Și-a început cariera în anii 70 și a devenit celebru după rolul din Grease. Cine nu și-l amintește cântând și dansând alături de Olivia Newton John ” You’re The One That I Want”?

Generații întregi au dat petreceri și s-au zbânțuit pe acordurile cântecelor din Grease. Au urmat apoi Pulp Fiction, Look Who’s Talking, Phenomenon, Get Shorty, Face/Off, Hairspray, Battlefield Earth, Broken Arrow și multe alte producții. Nu au întârziat nici premiile: Globul de Aur, Emmy, Academy Comedy Awards, Blockbuster Entertainment Awards.

Între timp, viața personală a lui John Travolta părea și ea desprinsă după un scenariu de film cu final fericit. După mai multe relații cu actrițe de la Hollywood, Travolta se căsătorește în 1991 cu Kelly Preston, devenind unul dintre cele mai longevive cupluri de celebrități. Au avut 3 copii: Jett (1992-2009), Ella Bleu (născută în 2000) și Benjamin (născut în 2010).

jett travolta
John și Kelly alături de copilul lor cu nevoie speciale care a murit la 16 ani. Sursa foto: Instagram Kelly Preston

În 2009 fiul lor cel mare a murit în timpul unei vacanțe în Bahamas. Copilul suferea de autism și epilepsie. Se pare că adolescentul a făcut o criză de epilepsie şi, când a căzut, s-a lovit la cap de cada de baie. Jett a fost declarat mort la Spitalul Rand Memorial.

În jurul decesului lui au circulat o mulțime de speculații, cea mai des vehiculată fiind aceea că Biserica Scientologică din care soții Travolta făceau parte nu recunoaște autismul ca fiind o boală, motiv pentru care nu l-au supravegheat constant.

Medicul sosit la faţa locului susţine că persoana care l-a găsit pe Jett prăbuşit în baie a fost menajera. Aceasta a fugit spre recepţia hotelului pentru a cere ajutor, dar au trecut nu mai puţin de 15 minute până să fie chemată Salvarea.

Mesaj tulburător la moartea lui Jett

„Se spune că cel mai greu lucru din lume este să pierzi un părinte. Pot să vă spun că nu e adevărat. Cel mai îngrozitor lucru este să pierzi un copil. Un om pe care l-ai adus pe lume și l-ai văzut crescând în fiecare zi. Un om care te-a învățat să iubești. Este cel mai îngrozitor lucru care i se poate întâmpla unei persoane. Fiul meu a murit în urma unui atac cerebral”, scria pe Facebook Travolta la 7 ani de la moartea lui Jett.

Jett mi-a adus atât de multă bucurie în viață. Acei 16 ani în care am fost tatăl lui, el m-a învățat cum să iubesc necondiționat. Era tot ce aveam pe lume. Trebuie să fim recunoscători copiilor noștri, iar copiii trebuie să le fie recunoscători părinților lor. Petreceți timp alături de părinți, iar voi, părinților, petreceți mai mult timp alături de copii. Purtați-vă frumos cu ei, pentru că, va veni o zi, când veți ridica privirea din telefon, iar ei nu vor mai fi acolo lângă tine. Ce am învățat cel mai mult din această experiență este să trăiesc și să iubesc în fiecare zi, ca și cum ar fi ultima de pe această lume. Pentru că, într-o zi, chiar va fi ultima zi. Riscă și trăiește-ți viața. Spune-le celor pe care îi iubești că îi iubești în fiecare zi. Să nu risipești nicio clipă. Viața merită să fie trăită.

John Travolta, pe Facebook
benjamin travolta
Benjamin s-a născut la un an după ce cuplul și-a pierdut fiul. Sursă foto: kellypreston.com

După această tragedie cei doi soți au hotărât să mai aducă pe lume un copil. La 48 de ani, Kelly Preston l-a născut pe Benjamin. Speculând vârsta destul de înaintată a mamei, presa din SUA a scris în nenumărate rânduri că de fapt băiețelul ar fi fost purtat de o mamă surogat, dar nu au putut dovedi acest lucru.

Astăzi nu îmi este frică să iubesc cu adevărat. Copiii m-au ajutat mult, m-au făcut să-mi deschid inima. Nimic nu este mai presus de dragostea unui copil„, a declarar actrița după naștere. „Benjamin a adus în casa noastră un spirit nou şi un scop. Ne-a adus un nou început„, a spus şi John Travolta.

Un nou bebeluș, o nouă speranță

Nașterea lui Benjamin nu a scăpat familia de probleme. În 2012, John Travolta a fost acuzat de trei bărbați că i-ar fi agresat sexual. Un tabloid american a publicat o fotografie cu el îmbrăcat în femeie, dar nu pentru un film, ci pentru o petrecere. Actorul purta o peruca blondă, era machiat și avea o rochie albă, accesorizată cu un șirag de mărgele.

Fotografiile au fost făcute in 1997, la Los Angeles, în timpul unei petreceri la care a participat și John Travolta, pe atunci căsătorit de șase ani cu actuala soție. Dezvăluirea a adus cuplul John Travolta – Kelly Preston în pragul divoruțului, femeia declarându-se sătulă de scandalurile sexuale în care a fost implicat soțul ei.

Au trecut peste aceste probleme cu ajutorul terapiei de cuplu, însă veștile proaste nu i-au ocolit. Kelly Preston a fost depistată cu cancer de sân. Timp de doi a luptat cu boala, dar nu a reușit să se salveze. Nu a făcut publică problema ei de sănătate, alegând să fie foarte discretă în această privință.

Pe 13 iulie, John Travolta a anunțat că soția lui a murit.

În dimineața zilei de 12 iulie 2020, Kelly Preston, soție și mamă adorată, a murit după o luptă de doi ani cu cancerul la sân. Alegând să ducă această luptă în privat, ea a făcut unele tratamente medicale pentru o perioadă, susținută de familie și prietenii apropiați. A fost un suflet frumos, iubitor și strălucitor căreia i-a păsat foarte mult de ceilalți și care a adus viață oricărui lucru pe care l-a atins. Familia ei solicită înțelegere pentru dorința de respectare a intimității în aceste momente tragice.

John Travolta pe Instagram

„Voi petrece ceva timp cu copiii mei care și-au pierdut mama, așa că iertați-mă dacă nu veți mai auzi de noi o vreme. Dar să știți că voi simți dragostea voastră în săptămânile și în lunile următoare, pe măsură ce ne vindecăm. Toată dragostea”, a mai notat actorul.

Kelly Preston a apărut alături de Travolta, în 2000, în filmul “Câmp de luptă – Pământul/ Battlefield Earth”, realizat după un roman al fondatorului mișcării scientologice, L. Ron Hubbard. De asemenea, a mai apărut în filme precum “Jerry Maguire” și “Elogiu pentru tata/ Eulogy”.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa