Michèle Boiron revine în România

Michèle Boiron

Michèle Boiron, o personalitate cu nume de marcă revine în România în perioada 28.09.2016 – 01.10.2016, cu ocazia Congresului Naţional de Farmacie, ediţia a XVI-a.

Istoria vietii sale remarcabile, atât în domeniul profesional cât şi în cel personal este marcata de deschiderea sa aparte fată de oameni, de generozitate şi angajare în actiuni destinate binelui public.

În 1967 obţine diploma de doctor în farmacie şi se întoarce la Lyon, unde se alătură mamei sale, Simone, la conducerea farmaciei familiale. Dar gustul pentru independentă şi forţa caracterului său au condus-o curând la cumpărarea unei farmacii proprii la Bron, o regiune lyoneză. Avea 34 de ani. În 8 ani multiplică de 8 ori cifra de afaceri, în primul rând datorită introducerii medicamentelor homeopatice în oficină, medicamente aproape necunoscute până la venirea ei în oraş.

Michèle Boiron a întrevăzut cu mult înaintea altora, că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, şi nu “alături” sau “în afara” medicinei. Acest lucru a întărit convingerea puternică şi adeziunea sa la proiectul antreprizei BOIRON: că oriunde în lume, medicamentele homeopatice să fie mai cunoscute şi mai utilizate de profesioniştii din domeniul sănătătii, în serviciul sănătătii.

În ultimii ani, BOIRON Romania a facilitat pătrunderea în România a mai multor volume dedicate homeopatiei, dintre care două foarte apreciate de publicul farmaceutic : “Homeopatie şi prescripţie oficinală” şi “Homeopatie : Dosarele expertului : ORL”, ambele scrise de Farm. Michèle Boiron, nume de rezonanţă la nivel mondial în ce priveste homeopatia, la care au colaborat : Farm. Francois Roux şi Dr. Frederic Voirin.

Septembrie 2016 este momentul lansarii in Romania al celui de-al treilea volum din seria „Homeopatie: Dosarele expertului”, respectiv „Homeopatie: Dosarele expertului – Pediatrie”.  Volumul este dedicat specialistilor din sanatate si dupa cum spune doamna Michèle Boiron, prin acest noua editie „Am dorit să vă împărtăşim experienţa noastră, pasiunea noastră, pricepereanoastră”.

Michèle Boiron sustine numeroase asociatii umanitare, printre care «Doctor Clown», asociatie lyoneză care intervine în mediul spitalicesc pe lângă copiii bolnavi, sustine de asemeni un aşezământ din Belgia destinat copiilor cu dizabilităti. Drepturile de autor obtinute în urma vânzării cărtilor scrise de ea, sunt vărsate integral acestor asociatii.

Michèle Boiron se află, alături de fraţii ei Christian şi Thierry, în consiliul de administratie al grupului BOIRON.

BOIRON este prezent în România din anul 2000 iar misiunea sa a ramas neschimbata: de a dezvolta la nivel mondial un proiect de sănătate bazat pe o abordare medicală și științifică a homeopatieişi de a produce, pentru fiecare pacient și fiecare profesionist din domeniul sănătății, un medicament homeopat de înaltă calitate, fiabil și reproductibil.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()