Top 5 mame cu stil

Angie Harmon
Angie Harmon, în Angel Sanchez

Mamele cu stil nu se tem de rochiile lungi!

În prag de sărbători şi de petreceri elegante (nu refuzaţi invitaţiile la petreceri elegante în această perioadă, chiar dacă aţi devenit mame recent!), rochiile lungi încep să prindă viaţă. Sunt scoase din dulapuri sau cumpărate special pentru evenimentele festive, ori sunt trecute cu litere îngroşate pe listele de Crăciun, cu speranţa că vor ajunge frumos împachetate sub brăduţul împodobit, la timp pentru Revelion.
Rochiile pot avea, în funcţie de ocazie, o croială minimalistă, care se poate accentua perfect cu ajutorul unor accesorii de efect, sau una complexă, devenind ele însele preţioase prin material şi aplicaţii. Idiferent de varianta care vă surâde, este bine de ştiut că rochiile lungi alese cu dibăcie avantajează orice siluetă, ba chiar reuşesc să facă minuni în cazul unor mici imperfecţiuni ale corpurilor noastre, pe care am vrea să le estompăm. O rochie cu tăietură sub sâni va lungi optic picioarele, o alta cu talia accentuată şi valuri de material fluid în zona fustei va ascunde nişte şolduri mai proeminente, în timp ce o rochie a cărei mânecă se prelungeşte până la cot sau chiar până la încheietura mâinii va fi pe placul celor care au braţe foarte subţiri sau, dmpotrivă, mai pufoase.
Dacă vă e teamă, însă, că o rochie care vă gâdilă gleznele este mult prea elegantă pentru stilul vostru, atunci optaţi pentru o combinaţie de top şi fustă lungă. Aceasta vă va scoate din încurcătură şi poate fi suficient de sofisticată pentru a atrage atenţia, dar şi îndeajuns de relaxată pentru a nu părea că sunteţi mult prea şic pentru ocazia la care participaţi. Cu toate astea, eu tind să fiu de partea celebrei Coco Chanel, care considera că o femeie poate fi mult prea îmbrăcată, dar niciodată mult prea elegantă!

Acestea fiind spuse, iată 5 celebrități cu 5 rochii care ne-au fermecat şi pe care le vom folosi drept surse de inspirație pentru Sărbători:

Catherine, Ducesa de Cambridge / Totul despre mame
Catherine, Ducesa de Cambridge, în Roland Mouret

1. Catherine, Ducesa de Cambridge a optat pentru o ţinută minimalistă cu prilejul proiecţiei din Londra a peliculei Mandela: Long Walk To Freedom. Aceasta a fost alcătuită dintr-o rochie Roland Mouret de culoarea fildeşului, un colier Zara, o pereche de pantofi şi un plic Mulberry, ambele de culoare neagră.

Cate Blanchett / Totul despre mame
Cate Blanchett, în Valentino

2. Actriţa Cate Blanchett a participat la ceremonia e deschidere a Festivalului de Film din Dubai îmbrăcată într-o rochie Valentino de culoare maro. Rochia cu capă a fost accesorizată cu un impresionant colier Hervé Van der Staeten şi o pereche de sandale Christian Louboutin.

Nicole Richie / Totul despre mame
Nicole Richie, într-o combinaţie elegantă de top şi fustă

3. Nicole Richie a transfomat o fustă lungă de culoarea untului şi un top negru tricotat Lovers + Friends într-un outfit extrem de elegant, pe care l-a purtat la New York, cu prilejul lansării aplicaţiei pentru smartphone a unui magazin online. Nota sofisticată a întregii apariţii a fost dată şi de coafura împletită, de cerceii strălucitori şi de pantofii negri cu auriu.

Evangeline Lilly Totul despre mame
Evangeline Lilly, în Catherine Deane

4. Simpatica actriţa Evangeline Lilly, mama micuţului Kahekili Kali, a ales pentru premiera din Hollywood a filmului The Hobbit: The Desolation Of Smaug, o rochie lungă şi vaporoasă Catherine Deane. Rochia cu bust elaborat a fost însoţită pe covorul roşu de foarte puţine bijuterii şi de un machiaj cu accent pe zona ochilor.

Angie Harmon Totul despre mame
Angie Harmon, în Angel Sanchez

5. Actriţa Angie Harmon a participat la balul Snowflake UNICEF derulat în New York, optând pentru o ţinută bicromatică, în alb şi negru, semnată de Angel Sanchez. Rochia cu fustă texturată şi top realizat din volane neregulate de voal a fost accesorizată cu bijuterii Lorraine Schwartz.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()