Co-sleeping dus la extrem: O familie cu șase membri împarte același pat!

Anca Vlad

Oare dimensiunea patului și numărul persoanelor care dorm în el sunt factorii-cheie ai dormitului împreună, se întreabă Sara McGinnis pe babycenter.com. Răspunsul îl găsiți în imaginea următoare, în care toți cei șase membri ai familiei dorm în același pat.

babycenter

În cazul în care ți-ai dorit să dormi împreună cu toată familia, dar ai renunțat pentru că ți s-a părut imposibil, privește „monstrul” pe care Kim Constable și soțul ei îl impart cu cei patru copii ai lor. Iată o imagine cu ea, fostul jucător de ruigby Ryan Constable, și copiii lor – Corey (11 ani), Kai (9 ani), Maya (6 ani) și Jack (5 ani). Șase membri ai familiei dorm în același pat!

Un pat de 5 metri și jumătate

Evident, nu este vorba despre un pat normal. Este format dintr-un pat king size, unul super-king size și unul de o persoană. Puse unul lângă altul formează un pat de cinci metri și jumătate!

„Înainte să cream patul cel mare, îmi petreceam nopțile alergând din cameră în cameră, încercând să-mi conving copiii să se culce”, a explicat Kim pentru Belfast Telegraph. „Îmi dedic timpul copiilor mei 24 de ore din 24, zi și noapte. Indiferent că au un coșmar sau vor un pahar cu apă, voi fi lângă ei noaptea la fel cum o fac și ziua”.

Ora de culcare o decide fiecare în parte

Nu numai patul este neobișnuit în familia Constable, care este adepta homeschooling-ului. Și orele de culcare sunt la fel.

Kim spune că ea și soțul ei îi lasă pe copii să decidă singuri când merg la culcare și, de ce cele mai multe ori asta se întâmplă la 10, 11 seara, când ea și Ryan se culcă. „Mergem toți și ne schimbăm în pijamale, după care ne spălăm pe dinți împreună, ca o familie. Apoi ne îmbrățișăm și stăm puțin de vorbă sau citim o poveste”. De cele mai multe ori, ea merge la culcare cu copiii mai mici, în timp ce Corey (băiatul de 11 ani) stă mai mult. Dacă a fost o zi obositoare, cei mici îi spun mamei lor că le e somn pe la 8, 9 seara și „asta e bine”. Kim îi duce la culcare, apoi mai stă cu soțul ei.

Nu-mi forțez copiii să facă nimic dacă nu vor!

„Corey este o adevărată pasăre de noapte, așa că se culcă între miezul nopții și 3 dimineața”, dezvăluie Kim, dar se culcă în același timp cu restul familiei dacă au ceva programat pentru a doua dimineață. „Ținând cont de faptul că sunt educați acasă, nu trebuie să se trezească la o anumită oră decât dacă avem programate anumite activități. Așadar, dacă se culcă târziu, se trezește a doua zi pe la prânz. Repet: nu-mi forțez copiii să facă nimic dacă nu vor. Îi las să se dezvolte în propriul ritm”.

Kim, care se descrie pe Facebook ca „yoghină, vegană, mamă a patru copii care nu merg la școală, fanatică fitness și fondatoare a www.deyogatox.com, a fost amabilă să răspunsă la câteva întrebări puse de BabyCenter.

Care a fost reacția legată de enormul pat al familiei?

babycenter
babycenter

E amuzant pentru că nu-ți dai seama de dimensiunile lui decât atunci când îl vezi cu ochii tăi. E uriaș! De obicei, oamenii au reacții clare: ori îl adoră, ori îl urăsc! Taberele sunt foarte clar delimitate. Mulți spun „Oh, Doamne! Mi-ar plăcea tare mult să am așa un pat pentru familia mea, pentru că aș dormi mai bine” sau „Nici nu mă gândesc să le fac una asta copiilor mei! Patul meu e patul meu și nu-l împart decât cu soțul meu!”. Când prietenii văd patul „în carne și oase” observă în primul rând dimensiunile. De cele mai multe ori, ei admit că pare foarte confortabil, chiar dacă nu sunt adepții dormitorului împreună.

După părerea mea, tindem să facem ce s-a făcut pe vremea când eram noi copii. Bineînțeles că sunt și excepții (eu fiind una!), dar cred că dacă nu ai dormit cu părinții tăi, atunci e puțin probabil să dormi cu copiii în același pat. Mulți sunt împotriva acestui lucru deoarece au dormit într-un pat prea mic și s-au înghesuit, nereușind să se odihnească. Acesta e principalul motiv pentru care refuză ideea. Atunci când unești mai multe paturi, dormitul împreună devine plăcut.

Cum gestionezi comentariile negative făcute despre acest aranjament?

Parentingul scoate la suprafață emoții puternice. Toți vrem să facem ce e mai bine pentru copiii noștri și vrem să credem că am ales cea mai bună cale. Așa se face că atunci când vedem ceva diferit, apar fricile legate de modul în care am ales să ne educăm copiii. Eu înțeleg asta și nu judec pe nimeni.

Oamenii fac comentarii negative doar pentru că nu înțeleg. Fac presupuneri bazate pe propriile experiențe și păreri despre cum trăim și ne educăm copiii . Eu una am făcut toată viața lucrurile altfel! Ca să zic așa, am fost mereu oaia neagră, așa că sunt obișnuită să fiu judecată de alții. După un timp realizezi că această negativitate spune mai multe despre ei decât despre tine, iar tu înveți să zâmbești și să mergi mai departe. Vă spun sincer că nu-mi bat capul cu asta. Mai mult, am ajuns în punctul în care citesc comentariile făcute pe rețelele de socializare doar ca să mă distrez. Oamenii sunt atât de serioși și reușesc să mă facă să zâmbesc! Sunt o persoană foarte veselă și greu mă supără ceva.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa