5 idei de decoraţiuni din dovleci pentru Halloween

decoratiuni-din-dovleci-totul-despre-mame

Decoraţiuni din dovleci. Poţi face aceste decoraţiuni din dovleci cât ai zice “bau!”

Când eram mică, pe la mijlocul şi pe la finalul toamnei ne întâlneam în curtea bunicilor cu nişte rotofei coloraţi şi aromaţi, pentru care colegii de clasă ne cam invidiau: dovlecii. Pentru că erau o sumedenie şi nu puteau fi în întregime folosiţi de adulţi, bunicii ne lăsau să facem cu ei orice doream. Şi uite aşa, pe prispa lor tăiam câte un capac la fiecare dovleac, le scoteam cu atenţie sâmburii ca să îi punem la uscat şi să-i mâncăm mai târziu, râcâind interiorul până ni se făceau degetele portocalii, şi îi transformam în cele mai ingenioase felinare. Mai dădeam şi rateu în momentul cioplirii lor, dar nu era niciun bai, mai ales că cei deterioraţi mergeau în bucătărie, ca să fie făcuți plăcintă, deci nu erau deloc irosiţi.

Pentru că ziua de Halloween se dovedeşte a fi pentru mulţi un bun prilej de punere în circulaţie a dovlecilor, iată cinci idei de decoraţiuni din dovleci, care vor fi cu siguranţă pe placul celor mici!

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Decoraţiuni din dovleci. Felinar

Aşa cum spuneam, să faci dintr-unul sau din mai mulţi dovleci nişte felinare este cea mai mare distracţie pentru copii. E suficient să scoţi miezul dovleacului, să trasezi mai apoi un contur dorit pe exteriorul său, cu un pix sau cu o cariocă, după care să te apuci uşor, cu un cuţit, să decupezi pe linia conturată, până faci ca partea respectivă a dovleacului să capete înfăţişarea dorită. În interiorul său plasezi o lumânare de ce grosime vrei tu, fixând-o bine în dovleac sau punând-o în el cu tot cu suport.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()