Cele mai noi culori de top în materie de amenajări interioare: verde şi bej

Decor verde si bej | Totul despre mame
Un decor în diferite tonuri de verde şi bej este foarte odihnitor

Cu ajutorul acestor nuanţe, casa voastră va căpăta un aspect proaspăt şi modern! Culorile vii sunt utilizate de cele mai multe ori în vestimentație, iar atunci exprimă o stare de spirit. Dar şi când ne referim la amenajări interioare, culorile au un rol extrem de important. Spaţiul în care locuim influențează şi definește stilul nostru de viaţă, fiind unul dintre factorii care ne pot da sau nu o bună dispoziție pentru întreaga zi.

Verdele este o culoare extrem de recomandată de specialişti, cunoscute fiind calitățile sale relaxante şi odihnitoare. Ca să ne putem bucura de proprietățile ei calmante, putem folosi în amenajarea interioară o paletă cât mai variată de culori, de la verde deschis până la nuanţa olive, dar şi albastru-verzui sau turcoaz.

Verdele şi bejul, două culori la modă pentru o locuință modernă şi primitoare

Culoarea bej este foarte potrivită pentru camerele aerisite şi liniştite, de genul unui dormitor, al camerei copilului sau chiar al bucătăriei.  Dacă îţi e teamă că vei obţine un aspect blând şi monoton al locuinţei, apelează la un designer de interior care va şti să combine cu brio mai multe nuanţe de crem, alb murdar şi bej pentru a crea un decor plăcut.

Prin accente îndrăzneţe valorifici un spaţiu monoton

Rezultate remarcabile se pot obţine cu ajutorul unui proces invers. Foloseşte elemente în nuanţe neutre pentru a domoli vizual o cameră în care nuanţele intense de maro, negru, albastru sau oranj sunt majoritare. Spre exemplu, o canapea albă sau în culori tari poate fi “îmblânzită” utilizând perne bej. O cameră poate părea spaţioasă şi luminoasă prin intermediul unor elemente decorative în nuanţe neutre cât mai deschise, care se încadrează repede în decorul camerei.

Culorile trendy folosite în elementele decorative dau personalitate interioarelor

Renunţă la rutină în ceea ce priveşte amenajarea casei tale şi nu lăsa micile detalii să intre în zona banalului. De aceea, încearcă să surprinzi prin elemente decorative îndrăzneţe care oferă personalitate încăperilor şi fii în tendinţe şi la capitolul culori, alegând accente în nuanţe de verde smarald. Monotonia tradiţionalului aranjament de masă poate fi spart utilizând un bol pentru fructe atipic, iar în spaţiile care n-au nevoie de o lumină foarte puternică utilizează un corp de iluminat cu design extravagant, care oferă o lumină uşor difuză. Nu uita să înveseleşti colţurile camerei cu ajutorul unor detalii precum un ceas sau un cuier minimalist şi extrem de ingenios.

Irina Cucu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()