4 idei despre ingrijirea unghiilor

Ingrijirea mainilor reprezinta o etapa de baza in rutina noastra de frumusete. Totusi, sunt momente in carenu folosim produsele cele mai potrivite si nici nu urmam ritualul care sa ne puna cel mai bine in valoare.

„Manichiura a devenit o etapa indispensabila de frumusete in rutina noastra de frumusete. Unghiile stralucitoare si sanatatea lor sunt sinonime cu grija pe care acordam intretinerii acestora.”, spune Jessica Vartoughian.

Si totusi, de ce apar micile pete albe pe suprafata unghiei? Ce rol joaca alimentatia? Iti tai sau nu cuticulele?

Hai sa aruncam o privire asupra ideilor si preconceptiilor care circula pe seama unghiilor.

Unghiile nu au nevoie de hidratare

Nimic mai fals.  „Unghiile trebuie hidratate tot atat de des si de eficient ca si pielea. Avem nevoie de o crema de maini sau de o crema specifica pentru unghii si cuticule.  E bine de stiut ca unghiile hidratate vor fi mai sanatoase si vor creste mai repede.”, ne explica Prima Doamna a Unghiilor.

Uleiul de ricin favorizeaza cresterea unghiilor

Adevarat – un veritabil remediu de pe vremea bunicii, uleiul de ricin are numeroase virtuti. Bogat in acizi grasi si in vitamina E, hraneste foarte bine unghia si o face sa creasca mai repede. La fel de bun este si uleiul de migdale pe care il poti gasi in Phenomen Oil de la Jessica Cosmetics.

Iti tai cuticulele?

Fals – Cuticulele –protejeaza umiditatea unghiei si impiedica bacteriile sa patrunda pana la radacina patului unghial. Cuticulele sunt esentiale ca sa previna infectiile si alte micoze.

Nu le taia! Ci impinge-le mai degraba cu un betigas de portocal si inmoaie-le cu apa calduta.

Petele albe sunt generate de o lipsa de calciu

Nimic mai fals – e adevarat ca aceste pete au legatura cu lipsa de calciu, insa nu cu cea din organism. Ele apar in urma unor socuri sau lovituri care altereaza prezenta cheratinei aflata in compozitia unghiei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()