Avantajele curăţeniei cu abur

Dacă în prezent utilizaţi tradiţională găleată cu mop pentru curăţarea podelelor şi sunteţi curios cu privire la avantajele utilizării unui mop cu abur, atunci nu căutaţi mai departe. În articolul de faţă vom dezbate top 10 avantaje ale curăţeniei cu abur şi motivele pentru care această metodă a devenit tot mai populară în ultimii ani.

Folosind banală apă de chiuvetă şi o simplă apăsare de buton, curatatoarele cu abur îmbină tehnologii inteligente pentru a vă asigura un mediu igienizat, natural, sigur şi fără implicarea vreunui element chimic.

curatenia-cu-abur

Este suficient să adăugaţi apă în rezervor şi să conectaţi aparatul la o priză şi în doar câteva minute acesta va elibera un jet de abur încălzit la temperaturi ridicate, capabil să elimine, conform studiilor ştiinţifice efectuate, 99.9% dintre germenii întâlniţi în mod obişnuit în gospodării, dar şi viruşi, bacterii sau alergeni cum sunt acarienii de praf.

În cele ce urmează vom detalia zece situaţii în care un curatator cu abur da rezultate excelente.

Curăţare Podele Dure

Aparatele de curăţat cu abur sunt indicate pentru orice tip de suprafaţă dură, de la parchet laminat, la marmură, faianţă sau gresie. Temperatura ridicată ucide 99,9% din microbi şi bacterii, ceea ce le face deosebit de eficiente în igienizarea pardoselilor din bucătării şi băi.

Împrospătarea şi Parfumarea Covoarelor şi Mochetelor

Compania italiană Polti, cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul electrocasnicelor de curăţare cu abur şi a staţiilor de călcat profesionale, îşi prezintă cu mândrie gama Vaporetto- echipamente de curăţenie ecologice care folosesc doar aburul.

Cu valori precum respectul pentru familie şi mediul înconjurător, Polti a dezvoltat produse ce beneficiază de sigiliul British Allergy Foundation pentru eficienţă în înlăturarea bacteriilor, viruşilor şi alergenilor folosind doar forţa naturală a apei.

Curăţătoarele cu abur Polti pot fi folosite cu success pentru curăţarea şi împrospătarea covoarelor şi mochetelor. Este recomandat să testaţi rezistenţă culorilor şi materialului pe o zona mai ascunsă. Puteţi curăţa întregul covor dar şi suprafeţe mai mici care au fost pătate cu diverse substanţe. Aparatele sunt uşoare, portabile, dotate cu un set generos de accesorii şi lavete care să va ajute în orice situaţie.

Împrospătare și Dezodorizare Tapiţerii

Atât pistoalele cu abur cât şi generatoarele de abur pot fi folosite pentru suprafeţe tapiţate. Sunt dotate cu accesorii speciale pentru împrospătarea şi dezodorizarea unor zone ca: fotolii, scaune, canapele, perdele, perne, etc. Aplicaţi peste peria pentru tapiţerii lavetă specială din dotare şi aplicaţi tratamentul cu abur pe suprafaţă dorită asigurând o mişcare constantă pentru a preveni un exces de umezeală. Căldură aburului ucide acarienii de praf şi elimină petele. Puteţi folosi aburul şi pentru împrospătarea hainelor.

Igienizare Saltele

Generatoarele de abur Polti produc abur la temperaturi cuprinse între între 120°C şi 150°C. Combinat cu presiunea ce începe de la 3 Bar, sunt capabile să elimine acarienii de praf şi ploşniţele ceea ce le face electrocasnice utile pentru igienizarea saltelelor dar şi a spaţiilor locuinte de persoane alergice.

După tratamentul cu abur lăsaţi aerul să circule prin încăpere pentru a facilita uscarea rapidă.

Curăţare Ferestre şi Oglinzi

Curăţătoarele cu abur pot fi folosite şi pentru ferestre, oglinzi sau mobilier de sticlă (mese,uşi, vitrine). Va puteţi bucura de rezultate uimitoare, fără urme, cu minim de efort şi timp. Folosiţi racleta din dotare cu mişcări de sus în jos şi apoi pe orizontală pentru a preveni orice urmă. Aşezaţi la baza ramei un prosop pentru a împiedica eventuale scurgeri de reziduu.

Degresare Cuptor

Este destul de dificil să cureţi cuptorul fără a utiliza produse chimice, însă, aburul este o alternativă eficientă şi prietenoasă cu mediul. Versatilele curăţătoare cu abur au în dotare o perie specială de sârmă, ideală pentru a curaţa grătarele, tăvile de metal, grilajele şi plitele. Atenţie- a nu se folosi pe suprafeţele special tratate anti-adeziv pentru că poate zgâria şi deteriora. După ce aburul a înmuiat toată murdăria, clătiţi cu apă curată şi uscaţi cu o cârpă curată.

Decongelare

Dacă va grăbiţi şi vreţi să decongelaţi frigiderul/congelatorul/lada frigorifică este mult mai eficient şi mai sigur să folosiţi un curatator cu abur decât să spargeţi gheaţă. Acesta iginizeaza simultan suprafeţele astfel

încât nu veţi mai avea nevoie şi de soluţii de curăţare suplimentare. Scoateţi sertarele şi eventualele tavi, aşezaţi un vas de colectare a apei şi gheţii şi treceţi jetul de abur peste toate suprafeţele. Gheaţa se va topi rapid şi uşor. Permiteţi apoi aerisirea şi uscarea.

Curăţat/Igienizat Chiuvete

vetri_bagno_handy15

Chiuvetele sunt spaţii umede care atrag colonii de bacterii şi germeni. Cu ajutorul unui curatator cu abur igienizaţi nu doar chiuvetă în sine ci şi robinetele şi gaură de scurgere. Folosiţi accesoriul de concentrare a aburului pentru a elimina depunerile de calcar şi săpun întărit. Clătiţi cu apă din abundenţă şi uscaţi cu o lavetă.

Curățarea și Igienizarea Toaletei

Curăţarea cu aburi este modul ideal pentru a curată şi igieniza toaletele: temperatura ridicată a aburului ucide microbii şi bacteriile instantaneu şi ajută la eliminarea petelor şi a calcarului.

Curățarea Grătarului

bbq

Mulţi ignoră importantă curăţării grătarului după fiecare utilizare- fie pentru că este o activitate greoaie, mai ales pe stomacul plin, fie pentru că mulţi consideră focul suficient pentru igienizarea suprafeţei pentru viitoarea utilizare. Îndepărtaţi eficient grăsimea şi resturile arse cu ajutorul unui pistol cu abur. Veţi avea o suprafaţă sigură pentru a pregăti alimente şi veţi prelungi şi durata de funcţionare a grătarului dumneavoastră. În plus, odată curăţat îl puteţi depozita fără griji într-un spaţiu ferit de intemperii.

Curăţenia este activitatea casnică ce ocupă cel mai mult timp. Cu instrumentele potrivite puteţi fi siguri că trăiţi într-un mediu curat dar şi sănătos. Tehnologiile din ultimii ani se concentrează din ce în ce mai mult pe ideea de “prietenos” cu mediul şi ecologic. Folosind curăţătoare cu abur Polti, economisiţi timp şi resurse fără a compromite calitatea rezultatelor!

Acest text conține plasare de produse!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()