Comunicat de presă: Ingredientul Secret de la Electrolux în luna mai: șofranul

Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux continuă seria The Secret Ingredient, împărtășind sfaturi simple care să te ajute să realizezi la ține acasă feluri de mâncare la standardele unui restaurant. Pentru luna mai, Electrolux a ales șofranul.

„Platforma Secret Ingredient oferă idei nenumărate pentru versatilitate în bucătărie și pentru atingerea unor rezultate de excepție, indiferent de preparatele pregătite pentru cei dragi. Cuptoarele noastre cu abur și plitele cu inducție, alături de accesoriile pentru gătit, dau un gust special mâncărurilor care au în componența note fine de sofran”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux România.

Cu aproape 100 de ani de experiență culinara, realizând aparatură profesională pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continuă Ingredientul Secret-o platformă creață cu scopul de a extinde posibilitățile culinare în bucătăriile casnice. Această platformă furnizează indicii lunare, sfaturi și tehnici strânse în colaborare cu chefi de top, dar și cu bloggeri culinari. Șofranul, ingredientul secret al acestei luni, este cel mai scump condiment din lume, supranumit “aurul rosu”, datorită procesului de recoltare minuțios ce se realizează doar manual.

Ingredientul secret – Șofranul

Șofranul provine din Asia, însă maurii au adus această plantă pe tărâmuri europene în secolul al XIV-lea, în Spania. Cultivarea șofranului s-a răspândit, apoi, în Portugalia, Grecia sau Franța.

Șofranul aduce beneficii nenumărate și pentru sănătate. El conține o serie de compuși chimici, cunoscuți pentru proprietățile anti-oxidante, de prevenire a bolilor. Acești antioxidanți au efecte terapeutice, protejând corpul de cancer, infecții și stimulând imunitatea. De asemenea, acesta poate fi utilizat că antiseptic, antidepresiv, tratament pentru unele afecțiuni digestive sau că anticonvulsiv.

În preparate, șofranul este descris de cunoscători că având un gust metalic de miere, cu note fine de iarbă sau fân. Condimentul contribuie la colorarea preparatelor în nuanțe de galben-portocaliu. Șofranul este utilizat în bucătăriile iraniana, indiană, europeană, arabă și turcă. De regulă, șofranul are înlocuitori precum sofranelul, annatto și curcuma.  Înainte de a fi adăugat în mâncare, condimentul trebuie să se înmoaie în apa, vin sau lapte. Lichidul astfel obținut va fi adăugat în preparat, spre sfârșitul timpului de gătit.

Cuptoarele cu abur și plitele cu inducție de la Electrolux te vor ajută să dai un plus de savoare fiecărui preparat ce are în componența șofranul, indiferent că este vorba despre pâine englezească, paella sau chiar de orezul milanez.

Pentru mai multe informații, infograficul despre șofran, care conține și rețetă, poate fi descărcat de AICI.

Platforma Electrolux Ingredientul Secret

Electrolux alege lunar un Ingredient Secret având că sursă unul dintre chefii parteneri sau bloggeri culinari. Pe canalul YouTube România sunt disponibile o serie de filme, iar infograficul însoțitor pentru fiecare ingredient al lunii poate fi printat și înrămat, pentru a lumina orice bucătărie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()