Comunicat de presă: Peste 1.000 de copii și părinți au participat la Tech4Kids, organizat de Teko Kindergarten

TOTUL DESPRE MAME

Peste 1.000 de copii, părinți și bunici au participat, în weekendul 14-15 mai, la Tech4Kids, prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari, care a avut loc în incinta hotelului Caro. Tech4Kids a fost organizată de Teko Kindergarten, prima grădiniță tech din România.

Trăim într-o eră nouă, în care tehnologia este tot mai prezentă în viața noastră și trebuie să găsim metode de a-i face față astfel încât s-o folosim în beneficiul și nu în detrimentul nostru. Am organizat prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari pentru că ne-am dorit ca cei mici să se împrietenească cu acea tehnologie care are un scop educațional. Copiii sunt atrași în mod natural de tehnologie, iar acest lucru s-a văzut cu ușurință la Tech4Kids. Însă este important să-i ajutăm să înțeleagă̆ în profunzime cum funcționează̆ tehnologia și cum s-o gestioneze pentru a nu ajunge simpli consumatori”, a declarat Emma Vidaeff, Co-founder al Teko Kindergarten.

Timp de două zile, distracția a fost în toi la Tech4Kids: copiii au participat la peste 40 de activități practice cu 100 de tehnologii diferite, organizate în cadrul celor cinci playgrounduri interactive ale evenimentului: The Workshop Area, The Free Play Area, The Do It Yourself Area, The Testing Area și The Expo Area.

Vedetele” Tech4Kids au fost, de departe, roboții. Cei mici l-au programat pe Dash să se deplaseze în direcțiile dorite de ei și să cânte, au desenat un traseu colorat pe hârtie și l-au privit pe Ozobot cum urmează întocmai desenul și cum se colorează în funcție de culoarea folosită, au cântat la pian cu ajutorul fructelor la care era conectat Makey Makey și au rezolvat puzzle-uri și au calculat cu ajutorul lui Osmo, declarat Best Invention de către revista Time.

Un alt punct de atracție al primei expoziții interactive de tehnologie pentru preșcolari a fost atelierul de bricolaj, unde copiii și-au făcut propria jucărie din lemn cu ajutorul bormașinii și al pistolului de lipit. La fel de interesant a fost și la piscina non-newtoniană, unde, ca prin magie, cei mici au mers pe apă, dar și la circuitul pitagoreic, unde au testat legile fizicii.

Tot la Tech4Kids, cei mici au testat ochelarii de realitate virtuală, au văzut cum funcționează o imprimantă 3D și în cât timp poate printa o jucărie, iar în pauzele de tehnologie s-au cățărat pe panoul pus la dispoziție de clubul de outdoor No Gravity. Pe parcursul celor două zile de Tech4Kids, copiii au creat piese care, unite, au format o construcție uriașă, care a fost amplasată în centrul spațiului în care a avut loc evenimentul.

Tech4Kids ne-a ajutat să intrăm în contact cu un număr mare de părinți și de copii, să descoperim care sunt nevoile și dorințele lor în ceea ce privește educația preșcolarilor și să ne dăm seama că împărtășim aceeași dorință de a îmbunătăți procesul de învățare. A fost o ocazie bună pentru părinți să descopere cum interacționează propriii lor copii cu bormașinile, engraverele, aplicațiile edutech, roboții, circuitele electrice sau cu device-urile VR”, a adăugat Emma Vidaeff.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa