Drumul copilului tău către studiul în străinătate

Ne-am dorit mereu tot ce-i mai bun pentru copiii noștri. Uneori chiar să facă ceea ce nu am putut noi. Să le fie bine, să aibă un viitor, să poată alege ce li se potrivește. Dar cum pot face ei asta fără ajutorul părinților? Nu suntem tot noi cei care putem și trebuie să-i ghidăm și să le punem pe masă alternativele?

Firește că trebuie să alegem cu înțelepciune și împreună cu ei, pe cât posibil.

Dar în același timp trebuie să ne gândim și să ne mișcăm rapid, mai ales dacă ne dorim ca ei să ajungă să studieze în stăinătate.

Studiul într-o țară străină este un pas important, atât pentru cel care va studia acolo, cât și pentru familia acestuia. Școala sau liceul trebuie alese cu cel puțin un an înainte, având în vedere că oferta și opțiunile sunt generoase, iar condițiile de admitere devin foarte serioase și direct proporționale cu locul instituțiilor de învățământ în topurile internaționale.

Nu știm dacă o instituție de renume va fi decizia cea mai bună, chiar dacă așa pare, cel puțin la o primă vedere. Nu știm dacă îi va plăcea sau dacă i se va potrivi celui mic, chiar dacă alegerea i-a aparținut chiar lui. De multe ori nu știm nici măcar de unde să începem.

Iată mai jos 5 pași de care ar fi bine să ținem cont!

  1. Vezi ce-i place și asigură-te că îi oferi cât mai multe variante. Poți începe cu tabere internaționale pentru a vedea cum și dacă cel mic se descurcă în străinătate, mai ales dacă se află la o vârstă frageda. Așa poate prinde gustul de a exersa o limba străina și a interactiona intr-un mediu multicultural. Iși va face prieteni noi din diverse colțuri ale lumii, îmbinând în același timp, utilul cu plăcutul.
  2. Încurajează-l să participe la concursuri. Acestea pot fi de limba engleză sau de creativitate, pot fi concursuri de burse (integrale sau parțiale), în urma cărora poate ajunge pe propriile forte să studieze în străinătate când va fi la liceu. Nu uita de concursul de limba engleză Mirunette Language Competition pe care vi l-am recomandat aici, înscrierile sunt pe final, mai ai vreme până pe 25 martie inclusiv! În cadrul competiției, elevii, dar și profesorii, pot câștiga 2 tabere de limba engleză de 2 săptămâni în Anglia! Concursul național de limba engleză Mirunette Language Competition este realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar. Înscrierile sunt gratuite și se fac online, direct pe website-ul organizatorului, AICI.
  3. Studiază ofertele de pe piață care să se plieze pe ceea ce-i place lui. Nu ignora artele sau sportul și partea distractivă!
  4. Apelează la un consultant educațional. Procesul de aplicare poate fi unul anevoios, chiar dacă vorbim de o tabără internațională, chiar dacă vorbim de concursuri sau burse. Cel mai important detaliu atunci când părinții aleg un consilier educațional pentru copiii lor este legat de experiența și credibilitatea Agentului educațional: de cât timp organizează tabere educaționale? Este activ în mediul online și la curent cu ultimele noutăți? Are recomandări din partea altor părinți?
  5. Ți-am stârnit curiozitatea? Dacă vrei să afli mai multe detalii despre ce presupune studiul într-o țară străină, informează-te din timp!

Despre Mirunette Education

Mirunette Education este una dintre cele mai renumite agenții de turism educațional din România, recomandată de cei peste 600 elevi ce se înscriu anual în programele de vară și academice.

Taberele internationale Mirunette sunt concepute astfel încât să îmbunătățească nivelul de limbă străină, dar și abilitățile sociale, spiritul critic și încrederea în forțele proprii. Pentru mai multe detalii, accesați www.mirunette.ro/tabere-de-vara!

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()