Tabără de cinematografie pentru copii și tineri

Copiii și tinerii interesați de cinematografie pot participa în această vară la taberele organizate în cadrul proiectului de educație prin cultură Filmikon Camp & FanMovie Festival. 

Proiectul are două componente complementare: tabere de cultură cinematografică și educație prin cinema pentru copii și adolescenți, precum și organizarea unui festival de film de către copii și adolescenți, în orașul din care provin participanții în tabere.

Prima componentă este Filmikon Camp și constă în organizarea a două tabere de cultură cinematografică și educație prin cinema (vizionări de filme, ateliere de educație cinematografică, discuții cu tineri actori și regizori, dezbateri tematice care să se concentreze pe educația prin cinema), pentru elevi de gimnaziu (copii cu vârste cuprinse între 10 si 14 ani) si pentru elevi de liceu (adolescenți cu vârste cuprinse între 15 si 18 ani), din patru orașe ale țării: Brașov, București, Buzău și Cluj-Napoca.

“Vom crea un mediu informal si cat mai relaxat, intr-un concept care sa ne permita sa ne cunoastem mai bine si sa organizam impreuna in septembrie si octombrie festivalul de film FanMovie in Bucuresti, Cluj, Brasov si Buzau. Vom descoperi impreuna ce filme va intereseaza, cat de utila vi se pare gandirea critica, in ce context/mediu va este cel mai firesc sa va exprimati liber opiniile. In urma taberei vom selecta echipa organizatoare a festivalului FanMovie. Veti invata de la organizatorii de anul trecut (tot adolescenti si ei) cum sa prezentati un festival, cum sa va atrageti prietenii in activitati culturale, veti modera, veti intervieva invitati Scopul nostru este sa cream experiente care sa va ajute mai tarziu”, spune Bianca Voinescu, coordonator al proiectului

Cele 6 zile de vacanta la Bran in cadrul complex-ului Wolf vor avea loc astfel:

– in perioada 25 – 30 august (grupa gimnaziu)

– in perioada 2 – 7 septembrie (grupa liceu)

Contributia de participare (care va acoperi cazarea, masa si accesul la facilitati) va fi de 750 lei/persoana.

Vor fi vizionate doua filme pe zi, care vor fi dezbatute apoi cu Ileana Bîrsan, un apreciat critic de film, vor fi organizate întâlniri cu actori si regizori.

Complexul care va găzdui activitățile are 4*, este utilat cu piscina semi-olimpica acoperita, jacuzzi, sauna umeda si sauna uscata si se pot face activitati de alpinism si tiroliana, tras cu arcul și drumetii cu bicicletele sau pe jos.

A doua componenta, FanMovie Festival, constituie un festival de film organizat în lunile septembrie și octombrie de către copiii și adolescenții participanți în Filmikon Camp, festival ce urmează a se desfășura în toate cele patru orașe prezente în proiect, timp de trei zile. Pe baza cunoștințelor și abilităților dobândite și cu sprijinul profesorilor coordonatori prezenți în proiect, elevii din fiecare oraș participant vor alege pentru festival câte 5 filme din cele 12 deja vizionate și discutate în Filmikon Camp. Festivalul se va desfășura timp de trei zile, cu o seară de deschidere, urmată de două zile cu două proiecții pe zi, o zi dedicată copiilor de gimnaziu, cealaltă zi dedicată elevilor de liceu. Festivalul va fi organizat de o parte dintre beneficiarii direcți, adică 8 copii și, respectiv, 8 adolescenți din fiecare oras participant, coordonați de profesorii implicati in proiect.

Oferta este atractivă și pentru profesori. Daca vin cu o grupa de 10 elevi le sunt acoperite cheltuielile si primesc si 1000 de lei brut.

Inscriere prin email la [email protected] sau telefon 0729 999 777, alaturi de prieteni/colegi/frati, pana la data de 15 august.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()