Workshop internațional ABA cu lansarea oficială a „Applied Behavior Analysis‟ în limba română

Pe 20 noiembrie 2016, ATCA organizează, în colaborare cu Universitatea din București și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, workshop-ul internațional ABA susținut de către autorii cărții „Applied Behavior Analysis‟, John Cooper, Timothy E. Heron si William Heward, cu ocazia lansării traducerii acesteia în limba română.

În România nu există o lucrare la fel de amplă, ca reper în cercetare și tehnici de intervenție pentru specialiști, în analiza aplicată a comportamentului. În 2015, ATCA a obținut licența pentru a traduce lucrarea aceasta, punând bazele pentru formarea unui suport informațional astfel incat România să poată forma analiști comportamentali la nivel internațional. Sunt așteptați peste 400 de participanți.

John Cooper, Timothy E. Heron si William Heward sunt trei dintre cei mai renumiți specialiști în domeniul terapiei comportamentale aplicate (ABA). Academicieni și cercetători premiați, cei trei au pus la punct una dintre cele mai complete și complexe lucrări de specialitate în ABA, un manual care stă la baza formării tuturor specialiștilor BCBA din lume.

          Agenda evenimentului 

 • 8:45 – 09:15 – Înregistrare participanți. Welcome Coffee
 • 9:15 – 10:00 – Cuvinte de deschidere:
  Rectorul interimar al Universității din București, Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu
  Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Prof. Univ. Dr. Lucian Ciolan
  Președinte ATCA, Anca Dumitrescu, BCBA
 • 10:00 – 11:30 – William L. Heward, Ed.D., BCBA-D – Putting the Analysis in ABA: An Introduction to Experimental Design (Analiza in ABA – Introducere in Design-ul Experimental). Introducere in una dintre cele mai eficiente metode de analiză calitativă in ABA, design-ul experimental, bazat pe grupuri de experiment și de control, pentru a determina rata de succes a unui experiment psihologic.
 • 11:30 – 12:00 – Coffee Break
 • 12:00 – 13:30 –John O. Cooper, Faculty Emeritus, Ohio State University – Precision Teaching (Predare de precizie). Predare de precizie este o metodă precisă și sistematică de evaluare a tacticilor de instruire și de este una dintre puținele analize cantitative ale formelor de comportament ale analizei comportamentale aplicate.
 • 13:30 – 14:30 – Prânz
 • 14:30 – 16:00 – Timothy E. Heron , Faculty Emeritus, Ohio State University – Classwide Peer Tutoring Systems (Sisteme de meditații de la egal la egal). Meditații de la egal la egal la nivelul clasei sunt strategii de integrare pentru a îmbunătăți abilitățile de citire și de a promova interacțiunile între egali în rândul elevilor cu autism și colegi.
 • 16:00 – 17:00 – Q&A cu autorii cărții
 • 17:00 – 18:00 – Sesiune de autografe

Evenimentul va fi susținut în limba engleză și este acreditat de către Colegiul Psihologilor cu 5 credite și BCBA cu 6 credite.

Participanții vor avea la dispoziție și posibilitatea de a-și închiria căști pentru traducere simultană.

Pentru înregistrare, vă rugăm completați formularul de la https://goo.gl/forms/zIhpZIu1fwzfBsVx1,   menționând dacă doriți masă de prânz și/sau credite.

Plata prânzului se va face on-line în contul ASOCIATIA DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA, RO54 BACX 0000 0009 6880 3044, cu mențiunea „Plata Prânz, Nume+Prenume‟,până în data de 12 noiembrie 2016.

Acest workshop va fi punctul de cotitură pentru viitorul multor tineri și studenți români. Gradul de specialitate și publicul-țintă al workshop-ului și al cărții este unul ridicat. Prin acest eveniment, ATCA dorește să continue activitatea în ceea ce privește recunoașterea statutului de profesionist ABA în România, dar și punerea la dispoziția tuturor specialiștilor informațiile actuale de top din domeniu, în limba maternă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()