1 Iunie, zi liberă națională, a trecut de votul Parlamentului. Legea mai are nevoie doar de promulgarea președintelui Iohannis

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
copii-sustinatori-1-iunie-zi-libera-nationala_itsy-bitsy-octombrie-2016

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinţii şi copiii din România.

Dincolo de toate eforturile, de la idee, până la acţiunile prin care am reuşit să aducem împreună atâţia oameni şi autorităţi în această campanie, cel mai mult contează bucuria celor mici. 1 Iunie zi liberă naţională va fi cel mai frumos cadou pentru toţi copiii şi părinţii.” declară Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Inițiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro și de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmărește să îmbunătăţească relația părinte-copil. Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, specialiști psihologi, asociații de părinți.

Ne bucură semnul pozitiv pe care îl dă societăţii votul de astăzi. Nu pot decât să sper că vorbim doar de un început, că vom pune umărul împreună – societatea civilă, autorităţile, liderii de opinie, companiile – să facem cât mai multe acţiuni în sprijinul copiilor şi părinţilor, pentru familii din ce în ce mai sănătoase din toate punctele de vedere.” declară Gabriela Coman, preşedinta ANPDCA.

Acum legea merge mai departe către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile.

Peste 17.000 de români sprijină inițiativa pe pagina de facebook 1 Iunie zi liberă. Campania beneficiază de sprijinul autorităţilor, specialiştilor în educaţie şi psihologia familiei, asociaţiilor de părinţi, liderilor de opinie şi personalităţilor din lumea artistică, care continuă să trimită mesaje de susţinere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa