Ajutor de până la 1.200 de lei pentru mamele singure. Ce condiții se cer

mama-singura-totul-despre-mame

Ajutor pentru mamele singure. Un nou ajutor social, în valoare de până la 1.200 lei pe lună, este propus de Primăria Capitalei, pentru a fi acordat familiilor monoparentale.

Primarul general Gabriela Firea vrea sa acorde un ajutor lunar pentru familiile monoparentale, ajutor de pana la 1.200 lei/luna in functie de numarul de copii.

Ajutorul se acorda pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei inclusiv, se va acorda dupa cum urmeaza, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat de Consiliul General pe 31 octombrie: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii si 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 201 lei si pana la 530 lei inclusiv, se propune ajutarea unui ajutor dupa cum urmeaza: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii si 800 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.

“Conform datelor statistice furnizate de catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca si beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii. In prezent familiile monoparentale care au venituri pe membru de familie de pana la 530 lei beneficiaza de acordarea unei alocatii pentru sustinerea familiei monoparentale in cuantum de maxim 240 lei, aceasta suma fiind acordata familiilor cu 4 sau mai multi copii. Data fiind aceasta situatie, familiile monoparentale au nevoie de protectie sociala adecvata in vederea ameliorarii continue a calitatii vietii lor, in cadrul familiei, prin implementarea de masuri de reducere a saraciei si izolarii sociale”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Ajutor la căsătorie, la naștere și pentru persoanele cu handicap

In ultimele luni, Consiliul General, la propunerea primarului, a propus acordarea mai multor stimulente si ajutoare (persoane cu handicap, ajutor de casatorie, la nașterea unui copil) acestea estimandu-se ca ar avea un impact bugetar anual de circa 100 milioane de euro, daca toata lumea care se incadreaza in aceste categorii ar solicita banii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație