Alăptezi în public? Viitoarele mame îţi mulţumesc!

Raluca Dumitrică
scris pe

Iată o poveste emoționantă despre alăptarea în public!

Ce poţi face dacă te afli într-un restaurant împreună cu bebeluşul tău, alăptat, și acestuia i se face foame? Să fii relaxată şi să-l alăptezi în public, în timp ce îţi continui şi tu masa, bineînțeles!

Ai să vezi că sunt chiar şi şanse mari ca gestul tău să nu treacă neobservat. Iar când spun „neobservat”, nu mă refer la o remarcă neplăcută! Ba chiar din contră:

Citeşte şi: O poză postată recent de o mamă ne arată că laptele matern e extraordinar!

O mamă care și-a alăptat bebelușul într-un restaurant mexican din Statele Unite ale Americii a fost realmente surprinsă de un dublu cadou pe care i l-a făcut de o studentă. Tânăra i-a înmânat mamei la plecare un card pe care era scris şi un mesaj impresionant. „Îţi mulţumesc pentru că alăptezi în public şi că le ajuţi pe viitoarele mame, aşa cum sunt şi eu, să nu se mai simtă stigmatizate!”.Mesajul a fost postat pe pagina de Facebook Peaceful Parenting și la scurt timp după aceea a făcut înconjurul lumii.

alaptezi-in-public-totul-despre-mame

Postarea de pe Facebook, făcută de o prietenă a mamei, conţine şi o descriere, la rândul său înduioşătoare. „Nişte prietene  se aflau azi la fast-food-ul Chipotle, care era plin cu un grup de studenţi de la un colegiu din apropiere. Una dintre fetele din grupul respectiv a venit la ele, a lăsat asta pe masă, a zâmbit şi a plecat. E fantastic să văd că ceea ce facem noi, mamele care alăptăm, îşi pune amprenta asupra generaţiilor viitoare!”, se mai arată în postare.

Alăptarea în public, greşit interpretată de cei din jur

Mesajul de pe cardul oferit de studentă este unul cu adevărat încurajator pentru mamele care alaptează în public, dar şi pentru generaţiile viitoare de mame. Din nefericire, să alăptezi astăzi în public încă poate fi perceput de cei din jur drept o dorinţă de a ieşi în evidenţă, de a le arăta cu degetul pe mamele care îşi hrănesc copilul cu lapte praf, de a-ţi expune sânii sau de a te lăuda că ești o mamă bună.

Realitatea este, însă, mult diferită. Alăptarea în public este pur și simplu cel mai firesc gest atunci când celui mic îi e pur şi simplu foame sau sete ori când are nevoie de alinare şi de mama sa cea bună şi caldă.

De aceea, să alăptezi în public ar trebui să fie pentru toată lumea un lucru cât se poate de firesc, ce poate fi făcut la orice oră şi în orice loc. Iată că generaţia care vine din urmă înţelege mai bine decât mulţi adulţi cu experienţă importanţa hrănirii copilului la sân, aşa că păţania de mai sus este un exemplu clar că lucrurile sunt pe calea cea bună!

Pentru că tot discutăm despre acest subiect, află și care sunt cele mai periculoase și comune mituri despre alăptat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să ne dai like și pe Facebook. Te vei întâlni cu multe articole utile și frumoase!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa