Comunicat de presă: Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din București

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Asociația Unu și Unu organizează cursuri gratuite destinate familiilor din București cu copii prematuri care au fost externați și au până la 2 ani.

Astfel, între 3 martie și 9 iunie părinții care au prematuri se pot înscrie pe site-ul Asociației Unu și Unu la una din temele interesante susținute de experți, în limită locurilor disponibile.

„De-a lungul proiectelor desfășurate de noi, dar și din experiență personală, am identificat numeroase nevoi în rândul părinților cu prematuri printre care și cea legată de suport, informare, monitorizare corectă a bebelușilor care au necesitat spitalizare prelungită. Este alegerea Asociației Unu și Unu de a sutine într-un mod sănătos și cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri.  De altfel este și primul proiect de acest gen din România și ne dorim să găsim susținerea  necesară pentru a-l continuă și după fază de pilot” spune Diana Gămulescu, vicepreședintă Asociația Unu și Unu.

Cursurile abordează tematici legate de menținerea cuplului sănătos într-o familie cu prematur susținute de psihologul și psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, etape de dezvoltare pshihomotorie ale prematurului prezentate de specialiștii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasă a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting și specialist în joacă terapeutică cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor susținute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC. De asemenea, somnul prematurului și alimentația vor fi abordate de către Mona Ciurezu – consultant pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani și de Eugenia Dobrescu – nutriționist și fondator Diversificare.ro. Totodată, părinții interesați pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, președinta Asociației de caritate Marta Maria.

Tot în această perioadă se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc săptămânal în fiecare miercuri între orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, doar pe bază de înscriere pe www.unusiunu.com.

Cursurile se desfășoară la adresa: Str. D.I. Mendeleev nr 37, sector 1 București, 4SocialCaffe.

Banner-v2-09

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa