Copiii înoată la Swimathon pentru comunităţile lor

TOTUL DESPRE MAME
scris pe
swimathon-totul-despre-mame

La evenimentul de strângere de fonduri, şi copiii vor avea un cuvânt de spus

Un băiețel autist, un băiețel care suferă de Sindromul Dravet și alți trei copii cu Sindrom Down vor înota pe 4 iulie la Swimathon București pentru proiectele pe care le reprezintă, Asociaţia Învingem Autismul, Asociația pentru Dravet și alte epilepsii rare și Fundația Special Olympics Romania. Peste 15 copii înoată în total în echipe de înotători-fundraiseri care fac campanie de strângere de fonduri pentru proiectul înscris în a treia ediție de Swimathon București. Evenimentul are loc la bazinul acoperit “Anatol Grințescu”, de la Clubul Sportiv Dinamo și aduce împreună aproape 250 de înotători care nu sunt sportivi de performanță, dar care sunt gata să-și doneze o zi din viața lor la bazin și să înoate pentru cauza care îi reprezinta.

16 proiecte din domenii diverse, la Swimathon Bucuresti

Anul acesta, 16 proiecte din domenii diverse s-au înscris la Swimathon București, domenii precum: sănătate, educație, sport, participare civică, muzică. La acest eveniment, fiecare proiect are minimum 2 echipe de maximum 5 înotători fiecare. Campania de fundraising are loc între 5 iunie și 4 iulie, iar donațiile pot fi făcute pe platforma www.swimathonbucuresti.ro până pe 5 august. Pe 4 iulie, fiecare echipă înoată timp de 50 de minute la bazinul Dinamo și este sustinută de prieteni, colegi, fani care îi încurajează și donează pentru ea. Pentru toate proiectele, donațiile se pot face online, ca sume donate pentru fiecare lungime de bazin (de exemplu, 5 lei x 40 de lungimi) sau sume fixe, pentru evoluția echipelor în eveniment, indiferent de numărul bazinelor parcurse.

Planuri mari pentru ediţia 2015

Anul acesta, Swimathon București 2015 își propune să atragă 150.000 lei pentru proiecte din comunitatea locală. “De aproape trei ani, Fundația Comunitară București strânge împreună comunități și atrage fonduri la Swimathon București. Am strâns în ultimele două ediții peste 200.000 lei pentru 50 de cauze ale organizațiilor non-profit sau grupurilor de initiațivă. Swimathon va fi și anul acesta pentru multe organizații din București și Ilfov motor în acțiunile pe care le fac în comunitățile lor, iar înotătorii, proiectele, dar și companiile vin la Swimathon pentru acest impuls.Swimathon 2014 a însemnat mai mult decât peste 141.000 lei atrași de cei peste 800 de donatori individuali sau privați. Ce e important de văzut mai departe se leagă de viețile schimbate ale celor care au atras energie bună pentru ca proiectele pentru care au înotat să meargă mai departe. Fie că e vorba de zeci de copii fără posibilități materiale care azi iau o masă caldă și merg la cursuri de dans sau își fac temele într-un club comunitar (Clublul de Educație Alternativă din Ferentari), sau că patru maternități din București au fost dotate cu 110 cuiburi și 130 de seturi de botoșei și căciulițe pentru prematuri (Proiectul Fire de Dragoste, Asociația Unu și Unu)”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv FCB.

Cori Grămescu le oferă înotătorilor consultanță sportivă și de nutriție

Cei aproape 200 de înotătorii vor beneficia de consultanță sportivă și de nutriție de la Cori Grămescu, fondator LadyFIT Gym, prima sală din București dedicată în exclusivitate doamnelor și domnișoarelor. Cori este antreprenor sportiv din anul 2005, a coordonat antrenamentele pentru mai multe persoane publice din România iar în anul 2013, Cori Grămescu a obţinut certificare ca nutriţionist prin Masterclass, curs acreditat CNFPA. De la începutul carierei şi până în prezent, Cori Grămescu a antrenat peste 12.000 de cliente, de toate vârstele, de la 8 la 86 de ani.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa