Copil: De ce unii oameni sunt gay? Răspunsul unei mame

Iulia Mirică
scris pe
de ce sunt gay unii oameni

Ce a răspuns o mămică atunci când cel mic a întrebat-o de ce sunt gay unii oameni?

Un cuplu a fost să se vadă cu prietenii lor apropiați, două cupluri gay. Întâlnirile dintre aceștia sunt dese, fiind persoane importante în viața celor două fiice ale cuplului inițial. Cu primul cuplu s-au întâlnit de dimineață, primindu-i la ei acasă, la o felie de tort și o cafea, servite pe acoperișul casei, în timp ce copiii se jucau în curte. Cu cel de-al doilea cuplu s-au văzut după-masă, la ei acasă, pentru încă o porție de tort, cât fetițele se jucau în curte cu cei doi câini ai cuplului. După ce s-au văzut cu prietenii lor, pentru a o aniversa pe fiica cea mică, ce implinea 2 ani, au pornit spre casă.

Pe drumul spre casă, fetița cea mare, de 3 ani, probabil că a observat diferența dintre cuplurile straight și cele gay. De pe bancheta din spate, cea mică i-a întrebat pe părinții săi: „De ce în unele cupluri sunt doi bărbați? Iar în altele un bărbat și o femeie? Și de ce alte cupluri sunt formate din două femei?”

După ce s-au uitat unul la altul, părinții fetiței i-au răspuns: „Depinde pe cine iubești”. Cea mică a spus ok și nu a mai avut alte întrebări. Ușurința acelei conversații i-a lăsat pe părinți cu satisfacția că locuiesc într-o țară umană și decentă.

Mulți părinți vorbesc cu copiii lor despre orientarea sexuală, fără a fi acoperiți de un văl de rușine. Acest lucru este un memento că anumite schimbări bune în legătură cu educarea societății în care trăim sunt în curs de desfășurare, dar multe dintre acestea sunt încă incomplete.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa