Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială în Bucureşti

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială din București, în urma unei investiții de 900.000 euro. Noul proiect medical social se adresează persoanelor fără venituri și celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmând să beneficieze de servicii medicale de calitate la prețuri accesibile.

Cel de-al doilea proiect medical social al Fundației vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri și vizează creșterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate accesibile și de calitate.

Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului,  dispune de 10 cabinete medicale și de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultații pe zi pentru pacienți. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundației dispune de un spațiu de 450 de metri pătrați, de două ori mai mare decât prima Policlinică Socială, și le pune la dispoziție pacienților o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină generală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL și ortopedie.

“Nu știu dacă am reușit întotdeauna, dar îmi plac inspirația și inovația. Cel mai important pentru mine este a-i sluji pe semenii mei și a face această lume să fie un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou cu gândul la cei pe care poți să îi ajuți prin ceea ce știi să faci, mai ales pe acei oameni buni și sinceri, care au ajuns în situații dificile. Încercăm să le menținem nu numai sănătatea, ci și demnitatea, să plece cu capul sus, cu o încurajare de a vedea lucruri pozitive în cei din jur. Cred că am reușit împreună cu echipa să arătăm că este sustenabil să menții o Policlinica Socială fără plată. Această a doua Policlinica Socială este, din nou un fel de pionierat, în care vrem să atingem cât mai mulți oameni  care au nevoie de servicii medicale de calitate și nu își permit financiar, declară Dr. Wargha Enayati, Președintele Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Sustenabilitate prin fundraising și autofinanțare

O parte importantă din publicul noii Policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Conceptul de Policlinică pe care îl promovăm a apărut din nevoia unor servicii medicale de calitate și pentru pacienții cu venituri mici. De 5 ani oferim servicii medicale de calitate în mod necondiționat și șansa la o viață decentă celor care au cea mai mare nevoie, sub crezul că actul medical este o formă de a-ți iubi semenii. În București sunt aproape 200.000 de angajați cu salariu minim pe economie și alți 38.000 de angajați cu același nivel de salarizare în localitățile din județul Ilfov. De asemenea, Capitala găzduiește peste 450.000 de pensionari, din care estimăm că jumătate se încadrează în profilul beneficiarilor noștri”, declară Andreea Tudose, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria doreşte să le mulţumească pentru donaţiile făcute şi ajutorul acordat pentru demararea acestui proiect membrilor fondatori (Fundația Vodafone România, Groupama Asigurări, Porsche România și Porsche Finance Group România, Wipro Business Process Services), sponsorilor și donatorilor individuali.

Finanțarea activității Policlinicii se va realiza atât prin fonduri obținute în urma acțiunilor de fundraising (în proporție de aproximativ 70%), cât și a contribuțiilor pacienților plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susținerea costurilor operaționale ale Policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcționării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcționează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaționale ale Policlinicii. O parte din angajații Ceainăriei vor fi selectați din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria.

Costurile lunare pentru operarea celor două policlinici deschise până în prezent de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro.

Primăria Municipiului București sprijină inițiativa Fundației Policlinici Sociale Regina Maria atât prin identificarea beneficiarilor, cât și prin personal non-medical implicat în proiect.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți Vice-Ambasadorul Marii Britanii – Adam Sambrook, Prințesa Marina Sturdza, Prof. Dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor și reprezentant al Ministrului Sănătății. Ceremonia inaugurală a fost deschisă de Dr. Wargha Enayati.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa