Lejer pe tocuri cu Ruxandra Rusan

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

„Salut, sunt Tudor și mama mea e jurnalist. O cheamă Ruxandra Rusan și lucrează la radio. Îi place foarte tare și acesta este interviul meu cu ea.”

Pe Ruxandra Rusan o cunoașteți deja: a prezentat emisiunea TV TOTUL DESPRE MAME (ce vremuri frumoase!), scrie articole iubite și supershare-uite pe site-ul TOTUL DESPRE MAME și, mai nou, ne așteaptă în fiecare dimineață, la Radio Itsy Bitsy, să ne bem cafeaua în timp ce ascultăm emisiunea „Lejer pe tocuri”, între orele 9-12, de luni până vineri.

Tudor, fiul ei de nouă ani, a luat-o la întrebări și a primit cele mai delicioase răspunsuri:

Tudor: De ce ai vrut să lucrezi la Itsy Bitsy?

Ruxandra: Pentru că mi-am dorit foarte mult să lucrez într-un loc cu oameni frumoși, care să creadă în aceleași lucruri în care cred și eu. În familie, în copii și în faptul că avem nevoie să vedem viața cu ochi buni. Să ne bucurăm mai mult de ceea ce avem decât să ne tot plîngem pentru ce nu avem. La Itsy Bitsy asta am descoperit și mă bucur tare mult că s-a întâmplat să ne găsim unii pe alții.

Tudor: Câteodată, vorbești și despre mine.

Ruxandra: Te deranjează? Îmi dai voie?

Tudor: Îmi place pentru că vorbești frumos despre mine. Îți dau voie. Dar despre ce mai vorbești în afară de mine?

Ruxandra: Despre viața noastră, a mămicilor. Despre cum să ne descurcăm cu toate lucrurile pe care trebuie să le facem în fiecare zi. Uneori, ne e greu și mai obosim, avem nevoie să ne relaxăm și să ne simțim bine în pielea noastră, să zâmbim, să ascultăm muzică veselă, de oameni mari. Vorbesc și despre ce putem face în timpul liber, despre sănătate, frumusețe, despre vedete, despre copiii lor. Facem și concursuri ca să câștige mămicile care ne ascultă premii, să se bucure. Și nouă ne plac cadourile, să știi!

Tudor: Mie mi se pare ciudat că emisiunea ta se cheamă “Lejer pe tocuri”, dar tu umbli mai mult fără tocuri și zici că nici nu prea îți place pe tocuri. De ce se cheamă așa?

Ruxandra: Pentru că e o metaforă. E ca un fel de nume de cod pentru cum e viața unei mame. Care are de făcut un milion de lucruri și totuși vrea să fie toate făcute bine și frumos. Când purtăm tocuri, arătăm frumos și elegant, însă doar noi știm că e destul de greu. Nu se vede decât că arată bine. Uite, cînd tu vii acasă din parc, sâmbătă, găsești casa curată, mâncarea făcută, hainele spălate și uneori fac și prăjitură. E frumos, dar nu e ușor. Așa și cu tocurile.

Tudor: Am înțeles. Să știi că mie îmi place de tine și când nu faci curățenie, dar îmi place foarte mult când faci prăjituri. Nu ai emoții când ești la radio?

Ruxandra: Ba da, uneori am. Chiar emoții foarte, foarte mari. Pentru că e o emisiune în direct și îmi doresc foarte tare să nu greșesc. Însă mă gândesc că e ca și cum aș vorbi cu o prietenă a mea, pe care am invitat-o la noi, la o cafea. Și atunci îmi mai trec emoțiile, mă bucur și vorbesc normal. Uite, odată m-a sunat o mămică, la radio, care mi-a spus că stă acasă cu bebelușa ei de trei luni și că ascultă Itsy Bitsy. A mai zis că emisiunea asta îi ține loc de prietenă. Atunci am avut foarte mari emoții, dar de bucurie. E grozav să știi că ești prietena cuiva care altfel s-ar simți singură. Așa eram și eu când aveai tu trei luni… Aveam mare nevoie să aud lucruri frumoase de la cineva care înțelege cum mă simt.

Tudor: I-ai văzut pe Itsy și pe Bitsy de-adevăratelea?

Ruxandra: Da, îi cunosc personal. Sunt foarte drăguți amândoi și sunt mereu puși pe joacă. E foarte impresionant să ai colegi de muncă doi extratereștri!

Tudor: Serviciul tău e destul de frumos față de alte servicii, nu-i așa?

Ruxandra: Ai dreptate. Dacă reușești să faci în viață, ca meserie, ceva ce îți place foarte mult, nici măcar nu simți că muncești. Mergi la serviciu cu drag, te simți fericit și împlinit. Asta să ții minte și tu, când vei fi mai mare. Să alegi o meserie fără care ai simți că nu ești întreg. O să te bucuri de fiecare zi, oricât de obosit ai fi sau oricât de mult ar trebui să muncești.

Tudor: Și ce faci acolo când merge muzica?

Ruxandra: Câteodată, o ascult pentru că îmi place mult. Dar alteori mă gândesc la subiecte interesante sau caut informații utile sau amuzante despre care să vorbesc. Și mai sunt și melodii care mă fac să dansez, atât de tare îmi plac. Sunt foarte Happy piesele pe care le ascultăm la Lejer pe tocuri.

Tudor: Bine, mulțumesc pentru interviu. Acum mă duc să mă joc, OK? A, stai! Tu te numești “realizator radio”, nu?

Ruxandra: Da, de ce?

Tudor: Fii atentă, eu cred că e o mega potrivire. Te cheamă și Ruxandra Rusan. Practic ești R.R.R.R., R la puterea 4. E clar că așa trebuia să fie, nu?

Ruxandra: Da!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa