Lucruri ciudate despre sarcină şi copii

TOTUL DESPRE MAME
lucruri-ciudate-despre-sarcina-totul-despre-mame

Câte scutece schimbă un părinte până când copilul va împlini doi ani și alte curiozități.

E greu să fii mamă, însă merită orice efort. Noi am cercetat puțin și am aflat câteva lucruri interesante pe care probabil și tu ai vrea să le știi despre mămici, sarcină și copii:

Iată 13 lucruri interesante, dar și ciudate despre sarcină și copii:

1. Un părinte schimbă în jur de 7300 de scutece până copilul va împlini doi ani? Un alt aspect interesant este faptul că mamelor le ia aproximativ 2 minute și cinci secunde să schimbe un scutec, în timp ce bărbații reușesc să facă asta într-un minut și 30 de secunde.

2. Șansa ca o femeie să aibă gemeni este una la 32, pentru tripleți este de una la 540. Dacă o femeie a născut o dată gemeni are șanse ca următoarea sarcină să fie tot multiplă.

3. Cea mai tânără mamă se numește Lina Medina și a născut un băiețel la vârsta de 5 ani, 7 luni și 17 zile prin cezariană în anul 1939.

4. Proaspetele mămici au tendința de a dezvolta simptomele sindromului obsesiv-compulsiv. Un studiu de la Universitatea Nortwestern arată că un procent de 11% dintre mămici devin obsedate de curățenie și de siguranța copilului.

5. Bebelușii recunosc vocea mamei încă din burtică. Un studiu realizat în 2003 publicat în revista Psychological Science arată că fătul care ascultă poezii recitate de mamă avea bătăile inimii mai rapide decât dacă erau citite de un străin.

6. Ziua mamei s-a sărbătorit pentru prima dată în Grecia antică și Roma, fiind un festival de onoare pentru zeițele Rhea și Cybele.

7. În timpul sarcinii, bebelușul visează aproape tot timpul. Așa că, se recomandă ca mama să-i vorbească tot timpul, astfel încât relația celor doi să fie una specială încă de când bebe este în burtică.

8. O femeie poate duce de-a lungul timpului 35 de sarcini. Greu, nu-i așa?

9. Copiii cresc mai repede în timpul primăverii și verii, spre deosebire de toamnă și iarnă.

10. Nou-născuții pot vedea obiectele clar la mai puțin de 25 de centimetri distanță.

11. Un studiu arată că bebelușii plâng mai mult în camerele vopsite cu galben decât cele în culori liniștite precum verde, alb sau bleu.

12. Creierul bebelușului începe să crească și să se dezvolte încă din viața intrauterină și până la vârsta de 15 ani.

13. Primul control oftalmologic trebuie făcut atunci când bebelușul împlinește un an.

Dacă ești însărcinată, îți recomandăm și aceste articole: 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa