O rafală de vânt a trimis un castel gonflabil la 150 metri distanță, cu o fetiță încă în interior

Iulia Mirică
scris pe
Summer Grant

Atenție la obiectele mari, gonflabile. Pot fi sursa unor accidente tragice!

În timpul unui târg de Paște din Essex, Marea Britanie, Summer Grant, în vârstă de șapte ani, se juca într-un castel gonflabil Toy Story, atunci când o rafală puternică de vânt a măturat structura gonflabilă în formă de castel, ducând-o peste un parc, înainte de a ateriza la 150 metri distanță. Incidentul a avut loc sub privirile neputincioase ale tatălui fetiței și surorii mai mici a acesteia, care au urmărit castelul. Structura s-a prăbușit pe un deal, iar Summer a fost grav rănită, în cele din urmă murind la un spital din apropiere, din cauza leziunilor suferite.

„A fost o rafală bruscă.”, a declarat Ray Smith, un reprezentant al Showmen’s Guild of Great Britain, pentru BBC. „Dacă ar fi fost vânt constant, ei ar fi oprit accesul la toate jucăriile gonflabile.”

Cu toate acestea, alți operatori au ales să nu deschidă deloc atracțiile gonflabile, din cauza prognozei meteo pentru acea zi. Smith era convins că organizatorii târgului au securizat în mod corespunzător castelul, dar un bărbat și o femeie au fost arestați sub suspiciunea de omor grav prin neglijență.

Poliția investighează incidentul, rugând participanții la târg să aducă orice filmări din timpul accidentului. Între timp, unele persoane cer închiderea și interzicerea tuturor castelelor gonflabile de la evenimentele publice, în special având în vedere un incident similar, în care o structură gonflabilă uriașă s-a prăbușit, în aceeași locație, anul trecut.

Oficialitățile orașului din Marea Britanie au cerut o lege care să interzică folosirea castelelor gonflabile la târgurile din oraș, până când nu se asigură că acestea sunt complet sigure, astfel încât să nu se mai întâmple o tragedie îngrozitoare ca aceasta.

O altă poveste, dar cu final fericit de data aceasta, puteți citi aici: Fetița aceasta de 5 ani i-a salvat viața mamei sale

Dă-ne like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa