Scorţişoara poate ucide!

scris pe
scortisoara-condiment-periculos-totul-despre-mame

Scorțișoara poate fi un condiment periculos!

Cine nu are scorțișoară prin casă? Scorțișoara este un condiment comun pe care îl găsești în casele din întreaga lume, însă o mamă îndurerată trage semnalul de alarmă că acest condiment aromat poate ucide, după ce fiul ei de numai patru ani a murit în urma inhalării acesteia.

În data de 3 iunie, un băiețel din SUA, Matthew Rader, s-a urcat curios pe aragaz, apoi a decis să guste dintr-un recipient plin de scorțișoară.

„A început să se sufoce. Părea să aibă un atac de apoplexie, apoi s-a prăbușit”, a declarat mama băiatului. Copilul a fost dus de urgență la spital, însă din păcate a fost declarat decedat 90 de minute mai târziu. Medicul legist susține că moartea a fost accidentală și s-a produs prin sufocare. Se pare că puștiul nu a avut nicio problemă de sănătate înainte de incident.

Era complet sănătos

Matthew Rader

Mama copilului a declarat că este hotărâtă să-i avertizeze și pe alți părinți despre importanța menținerii scorțișoarei departe de copii.

Inhalarea scorțișoarei este un adevărat pericol pentru copii pentru că este un condiment obținut din scoarță de copac și conține fibre celulozice care nu se rup ușor. Cercetările arată că atunci când scorțișoara ajunge în plămâni, provoacă leziuni, iritații severe și spasme. Decesul micuțului de numai patru ani a fost un accident îngrozitor, însă în ultimii ani, mai mulți adolescenți au fost internați în spital după ce au făcut parte dintr-un experiment devenit viral pe Social Media, cunoscut ca Cinnamon Challenge.

Citește și: Scorţişoară pentru tratamentele de frumuseţe

În experiment, adolescenții înghițeau o lingură de scorțișoară fără apă, iar din clipurile postate reiese că fiecare dintre participanți suferea de tuse violentă. Pericolul apare atunci când tusea duce scorțișoara direct în plămâni. În ciuda acestor pericole, pe Youtube sunt postate zeci de clipuri cu adolescenți care au acceptat această provocare. În aprilie 2013, un raport publicat în Statele Unite arată că peste 30 de tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au participat la această provocare.

Robert Glatter, medic la Secția de Urgențe, a declarat că Aceasta este o practică periculoasă care poate duce la sufocare prin aspirarea pudrei de scorțișoară direct în plămâni, și chiar la insuficiență respiratorie care se poate solda cu un ventilator. Experimentul nu se oprește aici și poate provoca moartea ca urmare a lipsei de oxigen la nivelul creierului.

Scorțișoara poate ucide!

Mama băiețelului de numai patru ani îi avertizează atât pe părinți, cât și pe tinerii inconștienți de pericolul la care se expun!

 

Vino alături de noi pe FORUMUL TOTUL DESPRE MAME să discutăm împreună despre ce putem face pentru a evita accidentele domestice!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa