Un copil a supravieţuit în deşert datorită părinţilor

scris pe
un-copil-a-supravietuit-in-desert-totul-despre-mame

Doi turiști francezi au murit în deșertul New Mexico, însă fiul lor de numai 10 ani a supraviețuit, cel mai probabil datorită rațiilor mai mari de apă primite de la părinți. Temperaturile din acest deșert depășesc 40 de grade, nu există niciun fel de adăpost sau surse de apă, ci doar dune de nisip.

„Părinții au băut câte o gură de apă, iar lui i-au dat câte două”

Băiatul de 10 ani a povestit că în deșert părinții au băut câte o gură de apă, iar lui i-au dat câte două, acesta fiind cel mai probabil motivul pentru care a supraviețuit. Copilul se află în afara oricărui pericol, după ce a fost stabilizat de către medici.

Bunicul băiatului, Alain Steiner, tatăl lui David Steiner, bărbatul care și-a găsit sfârșitul în deșer, a povestit pentru publicația Le Parisien ce s-a întâmplat cu părinții.

Dimineață, niște polițiste au sunat la ușa mea, m-au întrebat dacă pot intra pentru că trebuie să mă anunțe ceva. Mi-au oferit o scrisoare de la Ministerul de Externe în care am primit vestea că fiul și nora mea și-au pierdut viața.

Primele rapoarte ale polițiștilor arată că cei doi au murit din cauza deshidratării. Conform declarațiilor copilului, mama lui a hotărât să se întoarcă la mașină, însă el și tatăl lui și-au continuat drumul până când tatăl și-a pierdut cunoștința.

Turiștii au fost găsiți din pură întâmplare de către o patrulă de polițiști și au precizat că familia nu a semnat într-un registru la intrarea în parcul național White Sands.

Ce trebuie să știm înainte să călătorim în deșert?

  1. Indiferent cât de mult ne plac călătoriile, trebuie să ne informăm foarte bine cu privire la riscurile la care ne expunem atunci când mergem în zone exotice.
  2. Rezervele de apă și mâncare nu trebuie să lipsească niciodată, cu atât mai mult dacă avem și un copil cu noi. Pot apărea tot felul de situații imprevizibile și este bine să fim pregătiți tot timpul.
  3. Nu ne îndepărtăm niciodată prea mult de mașină, mai ales în deșert. Deșertul este un loc care poate fi explorat alături de oameni pregătiți în situația în care nu există experiență.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa