10 lucruri de care trebuie să ţii cont la un drum lung cu maşina

TOTUL DESPRE MAME
drum lung cu mașina

Vine vacanţa cu… maşina din Franţa! Şi, odată cu vacanţa, copii nervoşi în scaunul de maşină, tăticii nervoşi la volan care spun că e ultima oară când mai conduc atâtea ore şi mame care declamă că de acum vor merge cu avionul şi până la piaţă.

Dacă vă recunoaşteţi în această scurtă descriere, nu vă îngrijoraţi. Nu sunteţi singurii pentru care un drum lung cu maşina pune o serie de probleme. Iată câteva sfaturi pentru a contracara nervozitatea de pe drum şi pentru a avea o călătorie sigură:

  • În primul rând, verifică scaunul de maşină al copilului înainte să plecaţi la drum, inclusiv centura de siguranţă. Asigură-te că totul este instalat cum trebuie, iar copilul este în siguranţă pentru călătoria cu maşina.
  • Dacă nu aţi schimbat scaunul copilului de ceva timp, nu uita că micuţul creşte de la o zi la alta. Verifică din timp dacă încă se potriveşte cu greutatea şi înălţimea lui. În caz că nu mai este compatibil cu nevoile celui mic, ar fi bine să luaţi în calcul schimbarea scaunului de maşină.
  • Ia în considerare instalarea unui parasolar la geamul din dreptul copilului. Dacă nu îi este foarte cald, iar soarele nu îl deranjează, e posibil chiar să doarmă pe aproape tot parcursul călătoriei, astfel ferindu-vă de lacrimi, agitaţie, ţipete şi alte stresuri adiacente.

Drum lung cu maşina. Păstrează rutina copilului

  • Construirea de amintiri frumoase şi evitarea multor ore de lacrimi implică exclusiv anticiparea nevoilor copilului tău. Acasă, majoritatea copiilor au o rutină, un timp fix pentru mese şi somn. Când sunteţi cu toţii pe drum, acest lucru nu poate fi uşor păstrat, iar cei mici e posibil să nu răspundă bine la schimbare. Dacă este posibil, încearcă să păstrezi rutina de acasă a copilului. Ia o pauză pentru un pui de somn sau o masă înainte să devină nervos.
  • Deşi ar putea fi mult mai confortabil pentru un adult să pornească la un drum de şase ore dis de dimineaţă, să conducă revigorat şi odihnit, ţine cont că primele ore din zi constituie cel mai prost moment pentru a sui copilul în maşină. Încearcă să petreceţi împreună ceva timp înainte de plecare. Jucaţi-vă, luaţi micul dejun, finalizaţi pregătirile pentru călătorie. Majoritatea copiilor dorm la prânz, aşa că, deşi este cald afară, nu ar fi rău să incluzi amiaza în programul de mers cu maşina. Vă va scuti de câteva ore bune de stres şi plânsete.
  • Mai mult, asigură-te că toată lumea merge la toaletă înainte de a urca în maşină şi a pleca la drum. Opriririle dese îl vor ţine pe copil treaz şi ar fi mult mai predispus la istericale. Ştim că este un sfat care poate părea banal, dar este unul dintre acele lucuri simple care asigură fericirea.

Copilului trebuie să i se respecta rutina de somn chiar dacă parcurgeți un drum lung cu mașina

  • Majoritatea copiilor mici se pot juca liniştiţi într-un scaun de maşină pentru aproximativ o jumătate de oră. Ce să faci în restul timpului, însă? Atunci când cel mic începe să se agite, probabil că este timpul pentru a demara rutina somnului, chiar dacă este un pic mai devreme. Aceasta poate include o cană de lapte, mângâieri, jocul cu un ursuleţ de pluș, o poveste etc. Mişcarea maşinii va face, cel mai probabil, munca legănatului.
  • După aproximativ trei ore de călătorie, copilul cu siguranţă se va trezi odihnit şi gata de joacă. Acesta este un moment excelent pentru o pauză de plimbare şi oliţă. Dacă este posibil, includeţi în planul de pauză şi un scurt moment ca micuţul să îşi dezomorțească picioarele. După o pauză bine meritată, atât tu, cât şi copilul, veţi fi pregătiţi să parcurgeţi ultima bucată din drum şi să ajungeţi la destinaţie.
  • Dacă planifici în avans toate aceastea şi, cu atât mai mult, ştii şi care sunt opţiunile pe care traseul ţi le poate oferi, vei fi mult mai liniştită şi în control pe tot parcursul drumului.
  • Cheia pentru a supravieţui excursiei este distracţia din plin! Luaţi jucării cât mai multe cu voi sau inventaţi diverse alte jocuri de călătorie. Puneţi muzică în playerul maşinii şi cântaţi împreună. Puteţi să luaţi şi audiobook-uri cu poveşti sau DVD-uri cu desene animate. În plus, nu uita să te implici în jocul copilului, oricare ar fi să fie acesta. Atâta timp cât are un partener de distracţie, pentru micuţ timpul va zbura până ziceţi „peşte”!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa