5 destinații deosebite pentru vacanța cu copiii în România

Cauți destinații pentru vacanța cu copiii în România? Îți vom face câteva recomandări, subiective, e adevărat, dar care te-ar putea ajuta să ai o vacanță de vis alături de cei mici. Până la urmă, dincolo de destinația pe care o alegi, de peisaje, facilități și distracții, cel mai important este să nu uiți acasă un lucru esențial: buna dispoziție. În felul acesta, poți transforma orice excursie de familie într-o experiență de neuitat. 

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Cu copiii în Delta Dunării

Dacă aveți copil mai mic de 5 ani, primul lucru pe care îl veți auzi când vă veți anunța prietenii că vă gândiți la o vacanță în Deltă va fi: ”O, dar e periculos! Poate cade din barcă, poate îl ciupesc țânțarii!” Trebuie să știți însă că niciodată nu este prea devreme pentru a vă duce copiii în Deltă. Nici când au 10 luni și vor dormi probabil, legănați de barcă, nici când au 2-3 ani și nu pot sta locului o clipă. Delta în sine este un spectacol fantastic și poți alege excursii scurte pe canale, de 1-2 ore, în așa fel încât cei mici să nu se plictisească. Dacă ajungeți până la Sfântul Gheorghe, aveți avantajul de a avea și Marea aproape, la 15- 20 de minute de mers pe jos. Intrarea în apă este lină, plaja are nisip fin, iar valurile în zona aceasta sunt foarte mici.

În Deltă vă puteți caza, în funcție de buget, fie în resorturi de lux, fie în pensiuni, în campinguri sau la localnici. Pentru că zona este frecventată de multe familii cu copii, veți găsi atât în resorturi, cât și la pensiuni, locuri de joacă amenajate pentru copii. În privința țânțarilor, nu ar trebui să vă faceți probleme prea mari. Puteți avea noroc să nu-i întâlniți chiar deloc, însă e bine să aveți la îndemână soluții împotriva lor și haine cu mânecă lungă. De asemenea, e bine să aveți la voi hanorace cu glugă, care vă vor prinde bine în timpul transportului cu barca. Puneți în bagaj și o trusă cu câteva medicamente esențiale, pentru adulți și copii, pentru că odată ce ați ajuns acolo va fi complicat să vă mai faceți aprovizionarea.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()