5 destinații deosebite pentru vacanța cu copiii în România în 2019

Cauți destinații pentru vacanța cu copiii în România în 2019? Îți vom face câteva recomandări, subiective, e adevărat, dar care te-ar putea ajuta să ai o vacanță de vis alături de cei mici. Până la urmă, dincolo de destinația pe care o alegi, de peisaje, facilități și distracții, cel mai important este să nu uiți acasă un lucru esențial: buna dispoziție. În felul acesta, poți transforma orice excursie de familie într-o experiență de neuitat. 

Pagina 2 din 5

2. Cu copiii în Munții Apuseni

Cine vizitează o dată munții Apuseni, sigur va dori să revină. Deși nu foarte înalți, sunt munți spectaculoși, prin formațiunile cu care te întâmpină: izbucuri și ponoare, peșteri (peste 400), cascade, chei, lacuri. Pentru copiii iubitori de distracții în natură și pentru adulții amatori de plimbări este raiul pe pământ. Se pot face zilnic trasee mai ușoare sau mai dificile, în funcție de vârsta copilului și de rezistența pe traseu. Peisaje superbe, cai de o frumusețe aparte, pârâuri în care cei mici se pot distra, plăcinte delicioase făcute de localnici- sunt doar o parte dintre atracțiile munților Apuseni. Cazarea în Apuseni este pentru toate buzunarele, de la celebrul camping ”La grajduri”, la pensiuni luxoase cu piscină și jacuzzi. Nu ratați Peștera Urșilor, Peștera Ghețarul de la Scărișoara, Ghețarul de la Vârtop, Cascada Miresei, Dealul cu melci, Cetățile Ponorului.

Pentru peșteri, este indicat să aveți în rucsac hanorace și încălțăminte impermeabilă. Înainte de a pleca în vacanță, studiați starea drumurilor, eventual vorbiți cu gazdele la care urmează să vă cazați, pentru informații suplimentare. În acest moment există atât variante de acces în zonă foarte bune, dar și unele drumuri foarte proaste, pe care le puteți însă evita fiind corect informați.

Pagina 2 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()