6 destinaţii româneşti de vacanţă pentru familiile pasionate de sporturi de iarnă

Raluca Dumitrică
sporturi-de-iarna-totul-despre-mame

Dacă sunteţi pasionaţi de sporturi de iarnă, aflaţi unde trebuie să mergeţi în acest sezon!

Dacă sunteţi pasionaţi de sporturi de sezon şi nu vreţi să bateţi drumul până în ţările învecinate pentru a vă pune în practică cunoştinţele în domeniu, iată care sunt cele 6 destinaţii româneşti de vacanţă pentru familiile paisonate de sporturi de iarnă!

Azuga

Foto: travelminit.ro

Situată pe Valea Prahovei, Azuga este o staţiune nu la fel de renumită ca vecinele ei Buşteni sau Predeal, dar cu nişte pârtii excelente pentru cei care iubesc schiul. În plus, aceste pârtii, 7 la număr, totalizând 7 kilometri, se dovedesc a fi şi extrem de indicate pentru cei care debutează în acest sport. Ei nu au niciun motiv de teamă când îşi pun schiurile în picioare, pentru că pârtiile de la Azuga nu sunt nici dificile, nici extrem de complexe. Încercaţi Pârtia Cazacu Teleski, Pârtia Cazacu – Variantă, Babyski Cazacu, Pârtia Sorica, Pârtia Sorica Teleski (finalul Pârtiei Sorica), Pârtia Sorica Sud şi Pârtia Sorica La Stână şi vă veţi convinge!

Poiana Braşov

Foto: infopensiuni.ro

Tot 7 pârtii, dar cu o lungime totală de 24 de kilometri, se află şi la Poiana Braşov, una dintre staţiunile de top din ţara noastră. Deşi tarifele de cazare din Poiană nu sunt tocmai prietenoase cu multe familii cu copii, alternativa mai atractivă pentru bugetul vostru este cazarea în Braşov, oraş care oferă multiple posibilităţi de găzduire şi care se află la o azvârlitură de bat de Poiană. Pârtia Lupului, Pârtia Sulinar, Pârtia Drumul Roşu, Pârtia Ruia (sub Teleferic), Pârtia Kanzel, Pârtia Bradul şi Pârtia Stadion sunt gata să vă primească în această iarnă.

Straja

Foto: roportal.ro

Aflată în judeţul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri şi la aproximativ 8 kilometri de oraşul Lupeni, staţiunea Straja oferă 12 pârtii de schi, fiecare dintre acestea fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Cea mai lungă pârtie este Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 kilometri, iar împreună cu celelalte pârtii, Pârtia Lupului, Pârtia Lupului II, Pârtia Canal, Pârtia Canal II, Platoul Constantinescu, Pârtia Sf. Gheorghe, Pârtia Mutu, Platoul Soarelui, Pârtia Telegondolă, Pârtia Vf. Straja, Pârtie începători, ridică numărul kilometrilor de schi la 26. Din acest total, 20 de kilometri sunt acoperiţi cu zăpadă artificială. Iubitorii de snowboard au şi ei suficiente posibilităţi de practicare a acestui sport aici, iar săniuţele vor merge ca unse la Straja, pentru cei mai mici membri ai familiei voastre.

Rânca

Foto: eranca.com

Situată la o altitudine de aproape 1600 de metri, în Munţii Parâng, staţiunea Straja este una dintre cele mai căutate destinaţii actuale de vacanţă pentru familiile paisonate de sporturi de iarnă. Aici se poate schia mult si bine, pentru că zapada apare chiar din septembrie în Munţii Parâng şi, în situaţii fericite, poate să reziste cu stoicism până în luna mai. Cu 6 pârtii de schi, M1, M2, M3, M4, Rânca 1 şi Junior, asistenţă permanentă Salvamont şi bază de salvare şi intervenţie în cazul accidentelor montane, Rânca nu trebuie ocolită în acest sezon de iarnă.

Vatra Dornei

Foto: romanianmonasteries.org.

Aţi auzit de „Perla Bucovinei”? Aşa i se spune staţiunii Vatra Dornei, care se află la o altitudine de 802 de metri în Depresiunea Dornelor. Cele 4 pârtii de schi, Pârtia Dealul Negru, Pârtia Veveriţa, Pârtia Parc 1 şi Pârtia Parc 2, sunt extrem de atractive pentru turişti, oferind posibilităţi excelente de practicare a sporturilor de iarnă şi dotări moderne. Pârtia Dealu Negru este chiar pe locul doi în ţara noastră ca lungime, după Drumul Roşu din Poiana Braşov (4,7 km), având 3000 de metri.

Mogoşa

Foto: ski-in-romania.com

 

Pentru experţii sporturilor de iarnă se află în nord-vestul ţării staţiunea Mogoşa. Deşi aceasta este situată la o altitudine de 750 de metri în judeţul Maramureş, la 18 km de municipiul Baia Mare, cele două pârtii din apropierea Vârfului Mogoşa din Munţii Gutâi sunt foarte dificile şi se adresează în primul rând celor avansaţi. Pârtia Mogoşa are o lungime de 2200 metri şi este omologată pentru competiţii F.R.S.B., având plecarea de pe Vârful Mogoşa, la 1246 de metri, şi sosirea la 720 de metri. Cea de-a doua pârtie este Pârtia Moski, care este partea superioară a Pârtiei Mogoşa, unde există o instalaţie de teleschi proprie, este o pârtie de 600 de metri lungime.

Citeşte şi:
Ghid pentru sărbători de iarnă eco
5 destinaţii de vacanţă ieftine în România
25 de filme de văzut în familie în vacanţa de iarnă
Basm de iarnă în Bucovina

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa