Cel mai bun sfat pentru familiile cu copii mici

familiile-cu-copii-mici-totul-despre-mame

După ani şi ani de părințeală, sunt sigură că aceste este cel mai bun sfat pentru familiile cu copii mici!

Eu şi familia mea am primit de foarte multe ori pe parcursul anilor sfaturi de la cei din jur. Alimentaţie, vestimentaţie, educaţie, toate aceste teme au fost abordate atât de apropiaţi, cât şi de necunoscuţi. Ce n-am auzit de la nimeni, însă, a fost un sfat de a cărui eficienţă şi utilitate ne-am convins de câţiva ani bun. De aceea, împărtăşesc cu voi acest pont şi vă îndemn să îl puneţi în practică cât de curând şi cât de des posibil.

Aşadar, cel mai bun sfat pentru familiile cu copii mici este acesta: călătoriţi acum!

Iată 4 motive pentru care ar trebui să faceţi acest lucru atunci când copiii sunt încă micuţi:

1. Aveţi mai multă flexibilitate din punct de vedere al programării vacanţelor

E adevărat că în momentul planificării unei vacanţe în familie cel mai important este ca angajatorul să vă aprobe cererea de concediu. Dar când la această problemă se adaugă calendarul şcolar al copilului, lucrurile se complică niţeluş. De aceea, profitaţi de perioada mult mai relaxantă în care copilul nu urmează nicio instituţie de învăţământ preşcolar sau e doar la grădiniţă (de unde se mai poate absenta, ştim bine) şi plecaţi fără teamă în vacanţe în orice perioadă a anului vreţi şi puteţi, nu doar în cea pe care Ministerul Educaţiei o menţionează ca fiind liberă.

2. Vacanţa în această formulă este mai ieftină

Un alt motiv important pentru care să călătoriţi împreună cu cei mici este aspectul financiar, în multe cazuri extrem de important pentru părinţi. Nu numai cazarea este mai ieftină atunci când copilul sau copiii mici împart acelaşi spaţiu de înnoptare cu părinţii lor (o cameră sau un apartament), ci şi drumul în sine. În cazul unei călătorii cu avionul, preţul unui bilet pentru copiii de maxim 2 ani este mult mai mic decât pentru cei care depăşesc această vârstă, iar la tren reducerile substanţiale sau chiar gratuităţile sunt acordate până la vârsta şcolară. În plus, cheltuielile legate de mâncare scad considerabil în formula de adulţi + copii mici, indiferent dacă gătiţi ceva în bucătăria de la locul de cazare sau mâncaţi la restaurant. Ba chiar veţi lua mai des masa în oraş aşa, fără să vă temeţi că veţi lăsa prea mulţi bani din portofel când va trebui să achitaţi nota de plată. Iar dacă meregţi la all inclusive, cu atât mai generoase vor fi ofertele pentru familiile voastre.

3. Programul concediului este mai uşor de gestionat

Deşi într-o astfel de vacanţă veţi ţine cont de nevoile fiecărui participant în parte, aşa cum este şi firesc, ca părinţi veţi avea posibilitatea de a gestiona mai uşor programul concediului. Veţi putea alterna cu brio părţile cultural-recreative cu cele de relaxare totală şi veţi putea stabili mult mai precis locurile, timpul şi alte coordonate necesare excursiei. Când copiii sunt mai mari va fi mai greu de jonglat cu toate aceste aspecte, dar şi cu disponibilitatea lor.

4. Copiii vor să meargă cu voi!

Ştiu că pare neverosimil pentru unii părinţi de copii mari, care au şi uitat cum e, dar prima parte a copilăriei este etapa în care cei mici chiar vor să meargă cu voi peste tot, nu numai în vacanţe! E momentul în care se simt atât de bine în compania voastră (nu râdeţi, că adolescenţa este la un pas distanţă!), încât vor să vă fie aproape oricând şi oriunde. Şi, pentru că şi voi sunteţi doritori să-i aveţi alături, profitaţi şi alegeţi să vă faceţi vacanţe frumoase şi multe în formula completă. Cum altfel puteţi crea cele mai frumoase amintiri?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()