Cum ar trebui să arate hotelul perfect pentru copii

Raluca Dumitrică
hotelul-perfect-pentru-copii-totul-despre-mame

Sfaturi pentru a alege hotelul perfect pentru copii

Când intenţionezi să pleci într-o mini sau maxi vacanţă în cuplu, nu-ţi faci prea multe griji în privinţa hotelului în care vei sta şi nici nu pui milioane de filtre de căutare atunci când deschizi site-urile de rezervări. Două-trei criterii sunt poate suficiente pentru voi doi. Dar când aceeaşi mini sau maxi vacanţă are loc în formula părinţi-copii, lucrurile se complică puţintel.

Iată care sunt aspectele pe care să le iei în calcul atunci când te pregăteşti să rezervi un hotel care să îţi găzduiască întreaga familie, aşadar child-friendly!

Atenție la numărul de metri pătrați

Va spun din experienţă: să te cazezi cu copiii într-un hotel în care camera nu e mai mare decât debaraua de acasă este o idee proastă din start. Chiar dacă bugetul este limitat şi aveţi impresia că veţi economisi bani alegând o încăpere mai mică, ce reuşiţi să puneţi deoparte astfel nu vă va aduce prea multă satisfacţie. Lipsa spaţiului duce la nervozitate şi certuri, vă veţi împiedica de cei mici şi de bagajele care n-au loc aproape nicăieri, vă veţi călca pe picioare la baie şi vă veţi trezi, brusc, cu fobii. Cel mai indicat este să vă rezervaţi o cameră spaţioasă de la bun început, verificând atent şi dimensiunea patului (mai ales dacă faceţi co-sleeping) şi analizând pozele prezentate, pentru a vedea cam cât de tare vă veţi izbi unii de alţii p-acolo. Dacă bugetul vă permite, alegţi chiar un apartament. Încă o cameră este foart utilă, mai ales dacă aveţi copii mici care au un alt program de somn decât voi.

Dotările interioare

Un frigider, un pătuţ şi chiar o chicinetă complet utilată se vor dovedi a fi soluţii salvatoare pentru organizarea sejurului. Nici nu ştiţi când aveţi nevoie de încălzit sau răcit ceva ori de spălat şi alte lucruri decât propriul corp sau al prichindeilor voştri. Dacă aveţi chiar intenţia de a găti ceva pentru cei mici, cu atât mai mult se va dovedi extrem de utilă prezenţa unei chicinete.

De asemenea, este foarte bine să verificaţi în prealabil cât de sigură este camera pentru copii. Un balcon prost securizat reprezintă un pericol pentru cei mici, la fel cum pot fi şi materialele din care este confecţionată mobila sau pardoseala. De la nişte noptiere cu blat din sticlă şi colţuri metalice se poate ajunge uşor la capete sparte (mai ales când copilul sare în pat cu elan şi aterizează fix în ele, aşa cum au păţit nişte prieteni dragi cu băieţelul lor), iar de la o pardoseală prea alunecoasă se pot flexa mai mult decât necesar picioarele copiilor.

Restaurant cu facilităţi pentru copii

Deoarece nu întotdeauna aveţi dispoziţia necesară de a pleca să căutaţi d’ale gurii prin staţiunea în care sunteţi, un restaurant în incinta hotelului este soluţia salvatoare pentru ora mesei. Verificaţi, în schimb, părerile turiştilor de dinaintea voastră, ca să vă asigurați că mâncarea pe care o oferă este proaspătă, variată şi nu vine în farfuria voastră după ce a făcut o tură scurtă prin cuptorul cu microunde, fiind gata preparată de un lanţ major de magazine.

Spaţiu de joacă

Poate că afară plouă ori e vreme rea şi planurile vă sunt spulberate, poate că vă simţiţi obosiţi şi nu aveţi chef să mai ieşiţi sau poate că vreţi doar să staţi (măcar) jumătate de oră la taclale cu partenerul. Chiar şi într-una dintre aceste situaţii prezenţa unui spaţiu de joacă în hotel este o soluţie excelentă pentru a-l distra pe cel mic. Iar dacă hotelul oferă chiar şi un program de activităţi pentru copii, atunci chiar că veţi putea sta liniştiţi şi bucura de un moment de relaxare.

Servicii de babysitting

La fel de util ar fi pentru cuplu existenţa unui serviciu de babysitting. E drept că unele familii aleg să meargă în vacanţă împreună cu unul sau mai mulţi bunici, dar, dacă acest lucru nu este posibil şi vă doriţi, totuşi, să „fugiţi” la o cină în doi sau să vizitaţi un obiectiv turistic nu tocmai recomandat copiilor, atunci un babysitter ad-hoc vă va scoate din impas.

Izolare fonică

Nu în ultimul rând, alegeţi (şi verificaţi recenziile hotelului) dacă camerele acestuia sunt izolate fonic. E o bună soluţie în situaţiile în care vreţi să îl adormiţi pe cel mic, dar vecinii din camerele alăturate încing jocul de table sau povestesc precipitat la un pahar sau mai multe de vin tot felul de situaţii anecdotice care nu prea fac casă bună cu Moş Ene.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa