Mergi cu copilul în vacanță cu avionul? Iată cum să aveți un zbor fără griji

Ești stresată că mergi cu copilul în vacanță cu avionul? Nu trebuie să fii. Iată câteva ponturi ca să ai o călătorie sigură și plăcută pentru întreaga familie, oferite de Bob Paine pe parents.com.

ÎnapoiPagina 1 din 8

1. Politețea este importantă

„Când fiica noastră, Cleo, a împlinit 1, eu și soția mea, Sally, ne lăudam că micuța spunea mama și tata, învățase să meargă și zburase cu avionul de 36 de ori, inclusiv din Caraibe în Europa”, își începe povestea Bob Paine. Acesta susține că majoritatea călătoriilor cu avionul au fost experiențe plăcute și de vreo două ori micuța chiar s-a plimbat pe culoarul dintre scaune, ajungând până la clasa întâi.

Când mergi cu copilul în vacanță cu avionul, e stresant din cauza condițiilor oferite de liniile aeriene, dar și a altor pasageri neprietenoși cu copiii, mai ales cu cei mici.

Ca să fie totul cât mai lin, Bob Paine vă recomandă câteva strategii pe care el le-a folosit de-a lungul timpului și care i-au asigurat călătorii plăcute, pe cât a fost posibil.

Nu uita de bunele maniere

Aceasta este una dintre regulile de aur. Copilul mic nu-și poate cere scuze pentru acțiunile lui, dar tu o poți face. Cei mai mulți pasageri din avion se plâng de scâncetele sau plânsetul bebelușului sau de faptul că acesta se foiește pe scaun. În realitate, indiferența părinților acestor copii deranjează și mai mult.

Dacă, de exemplul, copilului tău i se pare amuzant să-i dea palme pe chelie pasagerului așezat pe scaunul din față, trebuie să încerci să-i controlezi comportamentul și să-ți ceri scuze la modul cel mai serios. Poate că bărbatului nu-i va trece imediat starea de nervi, dar va aprecia gestul tău. În cele din urmă, s-ar putea să ai surpriza ca pasagerul să se plictisească să asculte muzică în căști și să înceapă să se joace cu micuțul tău. Cine știe?

ÎnapoiPagina 1 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()