Pleci cu copiii în vacanță? Atunci te vor ajuta următoarele sfaturi

Dacă ai mai mers cu copiii în vacanță, atunci știi deja că pregătirea e cheia reușitei. Iată o listă alcătuită de parents.com care să te ajute să minimalizezi stresul care apare în astfel de situații.

ÎnapoiPagina 1 din 4

1. Înainte de călătorie

  • Verifică de două ori ora de decolare. Cu 24 de ore înainte de plecare, sună la compania aeriană ca să te asiguri că orele de decolare și de aterizare nu au fost modificate. Lasă adresa de mail și numărul de telefon pentru înștiințări de ultimă oră.
  • Printează bilele de îmbarcare acasă. Companiile aeriene pun la dispoziție biletele pe site-urile lor și le poți printa acasă, ca să nu stai în aglomerația de la aeroport cu grija copiilor. În cazul în care nu o faci în avans, în aeroport există chioșcuri speciale.
  • Explică-le copiilor care sunt obstacolele cauzate de măsurile de securitate. Dacă merg pentru prima dată cu avionul, explică-le pe înțelesul lor la ce să se aștepte. „Va trebui să lași păpușica în timp ce trec prin scanner, dar o vei recupera imediat după aceea”. Dacă ai un copil mai mare, amintește-i că glumele de genul „Tata are o bombă” nu sunt absolut deloc recomandate în aeroport!
  • Dacă poți, renunță la scaunul special. Dacă nu-l folosești în avion, nu lua scaunul cu tine. Închiriază o mașină dotată cu așa ceva sau împrumută unul de la rude atunci când ajungi la destinație.
  • Asigură-te că știi dinainte ce cantitate de bagaje iei cu tine și dacă poți jongla cu ele. E posibil ca atunci când soțul parchează mașina să te trezești înconjurată de bagaje și de copii. Gândește realist cu cât te poți descurca în timp ce supraveghezi copii.
ÎnapoiPagina 1 din 4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()