Vă doriți o vacanță perfectă?

TOTUL DESPRE MAME

10 pași simpli pentru planificarea vacanței perfecte

Nu mai e cale de întors, se apropie vacanța de primăvară. Nu știm dacă doar pentru copii sau și pentru părinți, dar, preventiv, vrem să vă facem 10 recomandări pentru o vacanță perfectă, în care doar să vă relaxați, să vă plimbați, să vedeți lucruri noi, să citiți, să mâncați fără să vă îngrășați și copiii să stea incredibil de cuminți. Sună bine, nu?

 

Pasul 1: Scoate-ți din cap ideea de vacanță perfectă!

Dacă ai putea să faci asta, jumătate din perfecțiune ar fi deja obținută. În plus, o vacanță costă, nu e gratis. În schimb, poți renunța gratuit la ideea de vacanță perfectă.

 

Pasul 2: Stabilește-ți bugetul!

Sună hilar, dar să știți că trăiesc și eu tot cu voi pe Pământ și știu că bugetul numai stabil și stabilit nu poate fi. Corect ar fi ca pasul 2 să se cheme „Fă-ți un calcul și vezi cam cât te lasă mâna să cheltuiești în concediul ăsta fără să te destabilizezi financiar pentru un an de acum încolo!”

 

Pasul 3: Ceartă-te cu soțul tău pentru alegerea destinației!

Acesta este un pas peste care nu prea ai cum să treci. E bine să porniți din aproape în aproape. Prima dată certați-vă pe forma de relief: munte, dealuri, mare sau lac? Apoi pe posibile destinații în țară sau în străinătate (dacă rezultatul de la pasul 2 e o cifră mică, ai scăpat de etapa „în țară sau afară”). Apoi pe stațiune/oraș/hotel/etc. Abia la final vă puteți certa liniștiți asupra atracțiilor pe care vi le oferă locul pe care tot nu l-ați ales.

 

Pasul 4: Fă research pe internet

Acesta este un pas crucial. Nu există vacanță fără google search. E ca un talisman norocos. N-ai dat google search înainte să pleci, să fii sigură că totul îți va merge pe dos și vei fi urmărită de ghinion. În urma acestei cercetări ar trebui să ajungi la câteva concluzii: prin agenție sau pe cont propriu, transport în comun, mașină personală sau avion, munte sau mare, țară sau străinătate.

 

Pasul 5: Alege trei destinații

E normal ca în urma unei temeinice cercetări pe internet să alegi măcar 3 posibile destinații. Aici trebuie să ții cont de următoarele aspecte: condițiile de masă și cazare, posibilitățile de petrecere a timpului liber, distanța dintre principalele puncte de atracție și locul de cazare – muzee, parc de distracții (dacă mergi cu copiii e foarte importantă), părerile oamenilor care au fost acolo (de preferat să alegi oameni pe care îi cunoști și în ale căror gusturi ai încredere), accesibilitatea locului etc.

 

Pasul 6: Ia pauză câteva zile

După ce ți-ai ales trei destinații, poți sta liniștită câteva zile. Doar câteva, nu mai multe, pentru că trebuie totuși să iei o decizie, să faci o rezervare, dar o zi în care vei fi deconectată de la această problemă îți va fi de un real folos pentru că va ajuta informația să se așeze, să se cearnă și tu vei face cea mai bună alegere.

 

Pasul 7: Revino asupra celor trei destinații și studiază-le temeinic

La acest pas, e vorba tot de o cercetare, dar orizontul este deja îngustat, nu mai alergi până la capătul internului ca să citești tot felul de recenzii. Află toate detaliile despre cele trei locuri pe care le ai în vizor!

 

Pasul 8: Alege o a patra destinație

Cum care a patra? Oricare! Orice îți iese în calea mouse-ului, în afara celor trei de care deja te-ai plictisit și care nici măcar n-au toate wifi sau parcare gratuită și care nu ți se mai par deloc interesante pentru că ai văzut prea multe fotografii cu principalele lor atracții. Ei, ce dacă aleseseși să pleci cu avionul sau cu trenul, nu se știe niciodată când ai nevoie de un loc de parcare. Se vede clar că a patra destinație este cea mai potrivită, nici măcar nu-ți explici cum de nu ai descoperit-o până acum.

 

Pasul 9: Ceartă-te cu soțul în privința alegerii

Ca să scurtezi etapa asta, ai putea să recurgi la argumentul „eu sunt mamă, sunt femeie, și știu eu mai bine de ce au copiii nevoie”. Asta cu copiii are un succes garantat. În cazul în care, să zicem (prin reducere la absurd), că nu funcționează, poți încheia totul cu un ton grav, punându-l pe el să anuleze tot. I se va părea descurajant de complicat!

 

Pasul 10: Relaxează-te, atâta timp cât ai rezervarea făcută, iar anularea costă

Parcurgerea celor nouă pași de mai sus echivalează cu plata unei asigurări pentru perfecțiunea vacanței (iată un amănunt pe care companiile de asigurări l-au pierdut din vedere!).

Ai deja toate atributele unei vacanțe de vis, după cum singură ai observat (iar dacă nu ai observat, înseamnă că nu știi să apreciezi ce ai). Ce mai poți face acum este doar să te relaxezi, să-ți mai cumperi niște haine noi și să le spui copiilor de câteva ori pe zi că dacă nu mănâncă, nu strâng jucăriile, nu se spală pe dinți și nu-și fac temele, o să-i lași acasă și o să pleci numai tu cu tatăl în concediu. Vezi? Nici n-ai plecat bine și vacanța este deja perfectă!

 

Voi ce planuri aveți pentru vacanța de anul acesta?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa