5 motive pentru a slăbi înainte de a rămâne gravidă

Înainte de a rămâne gravidă este indicat să ai un indice de masă corporală cuprins între 18,5 și 24,9, valorile setate ca fiind normale de către specialiștii în nutriție. O greutate prea mare înainte de sarcină poate duce la infertilitate și la o sumedenie de probleme în sarcină.

Se spune că a fi însărcinată și a aștepta momentul nașterii este unul dintre cele mai frumoase sentimente, lucru pe care aș putea să-l confirm și eu, mamă de doi copii. Ceea ce nu se discută foarte des este faptul că o sarcină poate fi destul de dificil de dus, mai ales dacă viitoarea mamă este supraponderală.

Iată cinci motive foarte bune pentru care ar trebui să slăbești înainte de a rămâne însărcinată, motive evidențiate și de Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică ginecologie.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Dacă slăbești înainte de a rămâne gravidă, ai mai multe șanse să rămâi gravidă

Femeile supraponderale au tendința de a avea mai multe probleme legate de conceperea unui copil decât cele cu greutate normală. Specialiștii recomandă o cură de slăbire pentru a pierde câteva kilograme înainte de a încerca să rămâi însărcinată pentru a-ți crește șansele de reușită.

Dacă vrei să slăbești, vei reuși mâncând mai sănătos. Alimentele sănătoase aduc o mulțime de beneficii organismului și sănătății și sporesc șansele de a concepe un copil. Implică-l și pe partenerul tău în acest regim alimentar sănătos, chiar dacă nu are nevoie să slăbească. Alimentația sănătoasă ajută la creșterea numărului și calității spermatozoizilor.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație