Grija pentru copil începe încă înainte de a naște: îl protejezi de când îl porți în minte și în suflet (P)

TOTUL DESPRE MAME
proaspata-mama-totul-despre-mame

Dacă ești pe cale să devii mamă sau doar te gândești la faptul că ți-ar plăcea să ai un copil, ai început să te confrunți probabil cu prima grijă a maternității: va fi bine copilul meu? Și, cum e normal, îți dorești să faci tot ce-ți stă în putință ca micuțului tău să-i fie bine: te informezi din toate sursele posibile despre ce presupun sarcina și creșterea unui copil, ești atentă la propria sănătate și ai grijă să-i creezi celui mic toate condițiile unei vieți frumoase.

Pentru ca misiunea ta să fie una de succes, e important să ai grijă de tine încă de dinainte de a rămâne însărcinată. Să te alimentezi cum trebuie, să te odihnești și să-ți pregătești corpul pentru misiunea cea mare. Conform medicilor, în perioada de planificare și în primul trimestru de sarcină, femeile au nevoie de o cantitate crescută de folați, necesară creșterii țesutului maternal, diviziunii celulare și formării sângelui. Pentru că acest necesar nu poate fi asigurat exclusiv prin alimentație, medicii recomandă Femibion 1, care ajută la dezvoltarea normală a sarcinii.

70% din afecțiunile tubului neural pot fi prevenite

De ce este esențial acidul folic înainte de a rămâne gravidă? Ei bine, tubul neural (segmentul embrionar din care se formeaza sistemul nervos si maduva spinarii a bebelusului) se formează începând cu a doua săptămână de sarcină, când femeia nici nu știe că e însărcinată. Conform studiilor, 70% din posibilele defecte ale tubului neural pot fi prevenite prin administrarea de acid folic înainte de instalarea sarcinii.

Tocmai de aceea, femeilor aflate în perioada de planificare sau în primul trimestru de sarcină li se recomandă vitamine prenatale, care conțin o doză mai mare de folati (Metafolin® sau acid folic). Metafolin® este forma biologic activă a acidului folic, direct utilizabilă de către organism, spre deosebire de acidul folic care nu este produs în mod natural de corp și trebuie transformat în folat activ biologic în organism. Metafolin este esențial pentru diviziunea celulară și formarea sângelui și, prin urmare, este co-responsabil pentru dezvoltarea și creșterea bebelusului. O concentrație mai ridicată de folați împreună cu vitaminele B, C E, și iod reprezinta o combinație optimă necesara de la planificarea sarcinii până la sfârșitul primului trimestru de sarcină.

Vitaminele pentru sarcină nu îngrașă

Mămicile tind să fie circumspecte când vine vorba de administrarea zilnică de suplimente, iar temerea principală este că se vor îngrășa din cauza acestora. Conform studiilor însă, dacă mama nu face excese alimentare, suplimentarea cu vitamine în timpul sarcinii nu va influența în niciun fel greutatea ei sau a fătului. De asemenea, vitaminele prenatale nu au reactii adverse cum sunt greata și vărsăturile, fiind eventual bine tolerate la nivel gastrointestinal.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa