Semnele ovulației – cum le identifici

Simptomele si semnele de ovulatie sunt, de cele mai multe ori, subtile. Totusi, folosirea unui calculator de fertilitate la ovulatie  si sexul regulat in perioada ovulatiei pot clar sa creasca sansele de a ramane insarcinata.

Ovulatia este desprinderea unui ovul din ovar si are loc, in cele mai multe dintre cazuri, la a 14-a zi dupa menstruatie, dar, perioada exacta poate sa difere de la femeie la femeie si de la luna la luna.

Dintre cele mai cunoscute semne de ovulatie mentionam:

Crampe abdominale: pentru unele femei, ovulatia declanseaza si niste dureri abdominale mai blande.

Schimbari la nivelul secretiilor vaginale: inainte de ovulatie, o sa observi cum secretiile devin mai fluide si transparente. Aceste secretii seamana cu albul oului crud. Dupa ovulatie, secretiile pot deveni mai alb-tulbure si mai consistente sau pot sa dispara.

Schimbari la temperatura de baza a corpului: unul dintre semnele ovulatiei e acela ca temperatura corpului poate fi mai ridicata. Foloseste un termometru pentru a vedea care e temperatura corpului si fa acest lucru in fiecare dimineata inainte sa te dai jos din pat. Noteaza rezultatele intr-un carnetel sau pe mobil si vezi cand se formeaza un tipar in care poti sa depistezi zilele in care ai temperatura mai mare. Atunci este perioada cea mai fertila pentru tine.

Un kit de ovulatie: acest kit de ovulatie e cel mai accesibil „cititor” de semne de ovulatie. Iti analizeaza urina, pentru a gasi valul de hormoni intalnit de obicei la ovulatie, astfel incat sa stii cand e perioada perfecta pentru conceptie.

Pentru a spori fertilitatea si a creste sansele pentru conceptie, fa sex cel putin o data pe zi in timpul ovulatiei, eventual chiar in timpul zilei.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()