Rețete cu gutui pentru copii

Gutuile aparțin aceleiași familii ca merele și perele. Au coaja de un galben strălucitor și pulpa tare și destul de amară. Din acest motiv multă lume evită acest fruct, însă gătite, gutuile devine moi și aromate. Dacă vrei să-ți împrietenești copilul cu acest fruct, încearcă următoarele 5 rețete cu gutui pentru copii.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Gutui poșate

Din categoria rețete cu gutui pentru copii, nu putea să lipsească acest preparat, fiind baza și pentru alte rețete cu gutui.

Ingrediente:
3 gutui potrivite
3 cuișoare
3 păstăi de cardamom
3 rondele de ghimbir
100 g zahăr
85 g miere
1 litru apă

Mod de preparare:
Spală bine gutuile ca să scapi de puful de pe coajă. Scoate partea lemnoasă și semințele. Taie cu grijă gutuile în felii potrivite.

Într-o cratiță, pe foc potrivit, pune apa, zahărul și mierea. Amestecă până ce zahărul s-a dizolvat. Adaugă feliile de gutui, rondelele de ghimbir, cuișoarele și cardamomul. Foarte important: acoperă totul cu hârtie de copt, tăiată circular, cât să acopere tot conținutul din oală și redu focul după ce a început să fiarbă. Acoperind gutuile vei păstra mai bine aromele, iar lichidul se va evapora foarte puțin. Semnul că gutuile sunt gata este culoarea rozalie. Ele ar trebui să stea pe foc în jur de 40-50 de minute. La final poți scoate mirodeniile. Gutuile poșate pot fi consumate ca atare, cu iaurt simplu, pe o bucată de pâine prăjită cu unt sau să le folosești în alte preparate. (Sursa: www.pancakeplanet.ro)

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()