Frigărui caprese cu sos pesto. O rețetă delicioasă și rapidă

Frigărui caprese rețetă
Iată cum poţi să pregăteşti şi tu frigărui caprese cu mozzarella şi roşii, servite cu un sos pesto şi busuioc proaspăt! Sunt foarte ușor de preparat!

Frigărui caprese pentru serile cu musafiri

Te pregăteşti de o petrecere frumoasă de vară și nu știi ce meniu să alegi? Încearcă varianta noastră de aperitiv ușor de făcut, un aperitiv nu numai gustos, dar şi unul aspectuos, ce-ţi va împrospăta meniul!

Iată cum poţi să pregăteşti şi tu frigărui caprese cu mozzarella şi roşii, servite cu un sos pesto şi busuioc proaspăt!

O reţetă rapidă de frigărui caprese pentru o petrecere de vară

Printre tradiţionalele aperitive festive de la masa de petrecere poţi să strecori şi un platou cu frigărui caprese cu mozzarella şi roşii. Suntem siguri că vor fi binevenite nu numai de către adulţi, dar şi de copii! Atuul acestei idei de aperitiv este faptul că frigăruile caprese clasice sunt servite cu un sos pesto, are le oferă o aromă deosebită. Totodată, combinaţia de mozzarella şi roşii cu busuioc proaspăt e uşoară şi proaspătă, așa cum îi stă bine unei mâncări de vară.

Îţi recomandăm să faci aperitivul caprese respectând cu exactitate reţeta de mai jos, preparând chiar tu sosul pesto. Deşi dacă vei cumpăra un pesto economiseşti timp, sosul nu are aceeaşi prospeţime ca cel făcut în casă. Ca să nu mai spunem că gustul sosului tău va fi deosebit, iar invitaţii tăi vor simţi diferenţa!

Ingrediente pentru 25 de frigărui caprese

2 ceşti de busuioc proaspăt, tăiat mărunt
2 căţei de usturoi
1/4 ceaşcă de muguri de pin
2/3 ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
sare şi piper
1/2 ceaşcă de brânză de capra, rasă
25 de beţe de frigărui
25 de roşii cherry
25 de bile de brânză mozzarella

Frigărui caprese – Preparare

Busuiocul, usturoiul şi mugurii de pin se amestecă într-un blender până când se mărunţesc foarte fin. Adaugă jumătate din cantitatea de ulei de măsline şi mai apasă încă o dată pe butonul de la blender, ca să obţii o pastă fină. Adaugă sare şi piper după gust.

Dacă serveşti frigăruile caprese imediat, atunci adaugă şi restul de ulei rămas. Pune sosul pesto într-un bol şi amestecă-l cu brânza de capră rasă.

Frigăruile se fac în felul următor: pune pe fiecare frigăruie câte o roşie cherry, apoi o bilă de brânză mozzarella. Pentru ca frigăruile să aibă şi o tuşă artistică, poţi pune şi câte o frunză de busuioc între roşie şi mozzarella. Aşază frigăruile lângă sosul pesto şi invită-ţi musafirii la masă!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()