Ceva sărat: brânzățele, adică sărățele cu brânză
Mona, bloggeriță și mama a doi copii simpatici, are o rețetă delicioasă și numai bună după atât de mult dulce.
Totul a plecat de la o rețetă extrem de simplă. În rețeta originală e nevoie DOAR DE 3 INGREDIENTE! Câtă brânză, atâta unt, atâta făina! Iese ceva grozav de bun.
Prima dată când le-am făcut am pus 98 de gr de unt ( că atât mai aveam), 100 de făină și 100 de brânză de burduf. Ei, au lăsat cam multă grăsime pe hârtie, la copt, dar baietelul meu zicea prin casă: „Ce miroase așa frumos? De ce miroase a covrigei?” Și toată tava care mi-a ieșit (fix o tavă) s-a mâncat pe loc.
A doua oară am avut 150 de unt, 200 de brânză și 200 de făină. Aaaaa, și un ou de tara. Au iesit 3 tăvi de Yummy Brânzățele. Trebuie să încercați rețeta ca să vedeți cum aluatul crește incredibil de mult fără nici un fel de praf de copt sau bicarbonat. E uimitor! Singurul lucru de menționat e că trebuie ținut la rece măcar o oră și între prelucrări. Si e bun dupa atatea dulciuri de Craciun, așa-i?