2 reţete de salate rapide de vară

Ştim că cel mai bun aliment în aceste zile de foc este… apa, dar trebuie să şi mâncăm în perioada caniculară, nu doar să ne hidratăm. Dacă te-ai săturat şi tu de preparatele clasice, nu mai vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, dar nici nu mai ştii ce să mai găteşti în zilele acestea, încearcă cele două reţete de salate rapide de vară pe care ţi le propunem! Nu ai nevoie de prea multe ingrediente; în plus, vor fi gata cât ai zice peşte, ceea ce le recomandă pentru o cină rapidă!

 

1. Salată cu piept de curcan şi crutoane, una dintre cele mai gustoase salate rapide de vară

salata piept de curcan si crutoane

O salată hrănitoare şi una dintre cele mai plăcute salate rapide de vară este această salată c piept de curcan şi salată verde. Merge atât la cină, cât şi la prânz, atunci când sunteţi acasă, dar şi în pauza de masă de la serviciu.

Ingrediente pentru patru porţii

400 de grame de piept de curcan

2 salate verzi (sau o salată şi jumătate, dacă sunt foarte mari)

Sucul de la o lămâie

Un praf de sare

150 de grame de crutoane

O legătură de ceapă verde

2 morcovi medii

300 de grame de iaurt (două cutiuţe)

4 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Pieptul de curcan se pregăteşte la grătar, după care se taie fâşii subţiri, nu foarte lungi. Salata verde se spală bine frunză cu frunză, se scurge şi se taie în fâşii mici, amestecându-se într-un bol cu ceapa verde, tăiată mărunt, şi cu morcovii raşi pe o răzătoarea cu ochiuri fine. Se adaugă pieptul de curcan, crutoanele, sucul de lămâie, iaurtul şi uleiul de măsline, amestecând uşor.

Ponturi

Salata seamănă bine cu celebra salată Caesar, aşa că, pentru un gust şi mai pregnant, care să vă aducă aminte chiar de acea salată, puteţi presară în farfurii, atunci când serviţi această salată răcoritoare, şi nişte parmezan ras.

2. Salată de orez cu creveţi şi sos de soia

salate-rapide-de-vara-totul-despre-mame

Această salată cu iz exotic este foarte săţioasă şi poate fi un succes în rândul întregii familii. Pentru prepararea ei nu e necesar să fii un expert într-ale gătitului, iar cel mai mare avantaj al ei este că poate fi gata în foarte puţin timp. Adică până apucă cei mici să se dezbrace, să se spele pe mâini şi să întrebe “ce-avem la cină, mama?”, salata este gata. Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru 4 porţii

500 de grame de orez cu bobul lung

300 de grame de creveţi decorticaţi

4 linguri de ulei de măsline

2 linguri de unt

Un praf de sare

4 linguri de sos de soia

O legătură de pătrunjel

Sucul de la o lămâie

Puţin piper

Mod de preparare

Orezul se fierbe într-o cratiţă cu apă pe aragaz, în care s-a pus puţină sare, până când este al dente. Creveţii se spală şi se scurg, după care se trag în tigaie la foc mediu, împreună cu cele două linguri de unt. Se lasă cinci minute să se întrepătrundă, amestecând uşor în ei, să nu se rupă, după care se da tigaia la o parte de pe foc.

Orezul se scurge de apă şi se răstoarnă într-un bol, după care peste el se răstoarnă creveţii, pătrunjelul tăiat mărunt şi zeama de lămâie, se amestecă bine şi se asezonează cu sare, piper, sosul de soia şi uleiul de măsline.

Ponturi

Pentru un plus de gust şi aspect, încearcă să foloseşti un orez sălbatic, ce are atât un colorit diferit, cât şi o consistenţă aparte.

Poftă bună la aceste două salate rapide de vară!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație