2 rețete inedite cu carne de rață. Raţă cu spanac şi raţă glazurată

rata

2 preparate cu carne de rață

Un preparat cu carne de rață poate fi puțin mai greu de preparat, până ajungeți la textura potrivită, de aceea v-am pregătit 2 preparate cu rața ca vedetă a farfuriei, perfecte pentru întreaga familie.

Rață cu spanac, cartofi și bacon

Ingrediente pentru rață cu spanac, cartofi și bacon:

6 copane de rață
2 linguri de sare de mare
2 linguri de ulei vegetal
500 de grame de ceapă
500 de grame de cartofi noi
175 grame de bacon afumat
4-5 frunze de salvie
200 de grame de frunze de spanac
2 linguri de oțet de sherry

7 pași pentru a prepara rață cu spanac, cartofi și bacon:

1. Cu o zi înainte de a face acest preparat, se pun copanele de rață într-un vas și se freacă cu sarea de mare. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider.

2. În ziua în care gătiți, se clătesc copanele de rață sub un jet de apă rece, pentru a îndepărta sarea. Se tamponează cu un prosop de hârtie. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius / 140 grade Celsius pe ventilație / treapta 3 pe gaz.

3. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă copanele de rață, partea cu grăsimea în jos, și se lasă să se rumenească ușor, timp de 15 minute, până când devin crocante și arămii.

4. Se întorc copanele pe cealaltă parte și se scurge grăsimea într-un castron mic, păstrându-se. Se lasă încă 15-20 de minute, după care se transferă într-o tavă de cuptor. Se dă carnea de rață la cuptor, pentru 40-50 de minute.

5. Între timp, se adaugă ceapa mărunțită, cu o lingură din grăsimea de rață și se gătește la foc mic, timp de 20 de minute sau până când devine aurie. Între timp, se fierb cartofii timp de 15 minute într-o oală cu apă sărată, după care se scurg, se cojesc și se lasă să se răească.

6. Se adaugă 2 linguri de grăsime de rață în tava de cuptor, după care se adaugă cartofii, baconul, ceapa și salvia. Se lasă 10 minute, până când se rumenesc, după care se adaugă spanacul spălat și uscat bine în prealabil. Se lasă pentru 4 minute, pentru a se ofili spanacul, apoi se adaugă și oțetul.

7. Se dă focul mai mare, pentru a elimina orice lichid în exces, după care se poate servi.

Rață glazurată

Ingrediente pentru rață glazurată:

1 rață mică, de aproximativ 1 1/2 kilograme
1 linguriță de ulei vegetal
2 lingurițe de condimente pentru rață
200 de grame de miere
2 lingurițe de sos de soia
2 lingurițe de sherry
2 lingurițe de muștar Dijon

3 pași pentru a prepara rață glazurată:

1. Cu aproximativ o oră înainte de a găti rața, se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei. Se încălzește cuptorul la 140 de grade Celsius / 120 de grade Celsius pe ventilație / treapta 1 pe gaz. Se scoate grăsimea din rață și se freacă la suprafață, cu sare, ulei și condimente. Se așază rața într-o tavă de cuptor și se lasă la gătit pentru 2 ore.

2. Pentru a prepara glazura, se amestecă mierea, sosul de soia, sherry și muștarul într-un bol. Se scoate rața din cuptor, se scurge grăsimea și se acoperă generos cu glazura. Se dă căldura la 190 grade Celsius / 170 grade pe ventilație / treapta 5 pe gaz și se lasă încă 20 de minute la cuptor.

3. Se scoate într-un vas curat și se lasă să se răcească pentru cel puțin 20 minute înainte de servire. Pentru a face un sos simplu, se toarnă sucurile din tavă într-un bol și se lasă puțin. Cu ajutorul unei strecurători, se separă grăsimea de sucuri, iar sucurile se adaugă într-o tigaie, se încălzesc și pot fi servite cu rața.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()