3 idei pentru o cină gata în 15 minute

spaghete cu sos

Rețetele perfecte pentru o cină rapidă în 15 minute

Mămicile ocupate nu au mereu atât de mult timp la dispoziție precum și-ar dori, așa că trebuie să își folosească creativitatea culinară și rapiditatea în bucătărie pentru a le satisface pofta de mâncare pofticioșilor familiei. Ne-am gândit să îți prezentăm trei idei pentru o cină gata în 15 minute, care îți va oferi și timpul necesar relaxării după o zi ocupată. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași ușori stau la baza acestor preparate rapide!

Spaghete cu sos

Ingrediente pentru spaghete cu sos:

450 de grame de spaghete
sare Kosher
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 căței de usturoi, curățați
1 tulpină de țelină, curățată și tăiată în 4
1 morcov mic, decojit și tăiat în pătrimi
2 linguri de ulei de măsline
230 de grame de carne tocată de vită
230 de grame de carne tocată de porc
2 linguri de pastă de tomate
1 linguriță de oregano uscat
piper negru proapăt măcinat
1/4 cană de vin roșu
140 de grame de sos de tomate
2 linguri de unt nesărat rece
parmezan proaspăt ras (pentru servire)

4 pași pentru a prepara spaghete cu sos:

1. Se pune o oală cu apă sărată la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă pastele. Se gătesc până când devin al dente, se scurg bine și se transferă într-un castron mare.

2. Între timp, se curăță ceapa, țelina, morcovul și usturoiul și se adaugă într-un procesor de alimente, până se toacă fin.

3. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă legumele tocate, carnea de vită și de porc și se fierbe compoziția, amestecând cu o spatulă, până când carnea începe să devină maro, pentru aproximativ 3 minute.

4. Se adaugă pasta de tomate, oregano, 3/4 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper și se gătește sosul, amestecând ocazionaul, pentru aproximativ 1 minut. Se adaugă vinul și se fierbe, amestecând constant, până când scade la jumătate, pentru aproximativ 1 minut. Se adaugă și sosul de tomate, se reduce focul la mediu și se fierbe compoziția până când sosul este ușor îngroșat, pentru aproximativ 4 minute.

4. Se închide focul și se amestecă untul. Se amestecă și sosul de carne cu pastele, se adaugă parmezanul și se asezonează cu piper. Se lasă sosul să se răcească, după care poate fi păstrat la cuptor într-un vas etanș, timp de 3 zile.

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente pentru cartofi cu ciuperci la cuptor:

4 cartofi roșii mari, perforați de 5-6 ori cu o furculiță
1 lingură de unt nesărat
280 de grame de ciuperci cremini, curățate și tocate
1 cățel de usturoi, curățat și tocat mărunt
2 lingurițe de cimbru proaspăt, tocat fin
2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat fin
sare Kosher
piper negru proaspăt măcinat
1 1/2 căni de brânză Cheddar rasă
1/4 cană cu smântână
1 lingură de ulei vegetal
1 lingură de arpagic proaspăt feliat subțire

3 pași pentru a prepara cartofi cu ciuperci la cuptor:

1. Se poziționează un raft în centrul cuptorului și se încălzește acesta la 204 grade Celsius. Se pun cartofii direct pe raftul cuptorului și se coc până când sunt moi când sunt înțepați cu o furculiță, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute.

2. După ce s-au copt, se scot și se lasă să se răcească. Se topește untul într-o tigaie medie, la foc potrivit. Se adaugă ciupercile, usturoiul, cimbrul și rozmarinul și 1/4 linguriță de sare și se gătește, amestecând, până când ciupercile devin maronii, iar lichidul se evaporă, pentru aproximativ 8 minute.

3. Se taie o felie de un centimetru grosime de pe fiecare cartof, se scoate pulpa de pe fiecare felie și se amestecă unt, 3/4 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper, pasând bine. Se amestecă și ciupercile, smântâna și jumătate din cantitatea de brânză cu o spatulă în cartofi.

4. Se freacă exteriorul cartofilor cu ulei și se mai lasă cartofii la cuptor, pentru 25-30 de minute. Se presară restul de brânză și se mai lasă pentru 2-3 minute la cuptor, până când se topește brânza. Se presară și arpagicul pe cartofi și se lasă 5-10 minute să se răcească și să devină cartofii mai aromați.

Salată couscous

Ingrediente pentru salată couscous:

100 grame couscous
200 de mililitri de zeamă fierbinte de legume
2 cepe de primăvară
1 ardei roșu
1/2 castravete
50 grame brânză feta
2 linguri de pesto
2 linguri de muguri de pin, rumeniți

3 pași pentru a prepara salată couscous:

1. Brânza feta se mărunțește. Cepele de primăvară se curăță de coajă și se toacă mărunt. Ardeiul se spală, se curăță cotorul și semințele și se toacă mărunt. Castravetele se spală și se taie cubulețe.

2. Couscousul se adaugă într-un bol mare și se toarnă zeama fierbinte de supă peste acesta. Se acoperă și se lasă pentru aproximativ 10 minute sau până când couscousul devine moale, iar zeama a fost absorbită.

3. Se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul mărunțit și cubulețele de castravete. Se adaugă și sosul de pesto, bucățelele de brânză feta, se amestecă, după care se presară mugurii de pin.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()