Cartofi dulci cu brânză la cuptor

Iulia Mirică
cartofi dulci cu branza totul despre mame

Rețetă de cartofi dulci cu brânză, o cină pe gustul întregii familii

Fie că vreți să o încercați ca garnitură sau ca o gustare delicioasă, această rețetă de cartofi dulci cu brânză la cuptor este absolut delicioasă. Gradul de dificultate al rețetei este unul foarte scăzut, însă va trebui să așteptați aproximativ o oră și 15 minute până când va fi gata. Perfect pentru a prepara felul principal sau pentru a vă relaxa puțin alături de cei dragi. În momentul în care cartofii vor fi gata, va trebui să pregătiți umplutura și să îi mai lăsați puțin la cuptor, pentru ca brânza să se topească, iar aromele să se întrepătrundă cât mai bine. Iată ce pași trebuie să urmați pentru un deliciu culinar rapid și hrănitor!

Ingrediente pentru cartofi dulci cu brânză la cuptor:

6 cartofi dulci, curățați de pământ
4 linguri de zahăr brun
4 linguri de unt la temperatura camerei
cremă de brânză
1/2 linguriță de scorțișoară
1/4 linguriță de nucșoară
1/4 linguriță de ghimbir proaspăt ras
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
coriandru proaspăt sau pătrunjel (opțional)

3 pași pentru a prepara cartofi dulci cu brânză la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Cartofii se curăță bine și se adaugă pe o foaie de copt, lăsându-i la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se înmoaie. Se scot din cuptor și se lasă puțin să se răcească, suficient cât să puteți lucra cu ei.

2. Cartofii se înjumătățesc și se scoate pulpa din ei într-un castron mijlociu, păstrând coaja. Într-un alt bol, se amestecă zahărul brun, untul și crema de brânză, alături de toate condimentele. Se pasează totul cu o furculiță.

3. Se adaugă amestecul de unt și cremă de brânză în pulpa de cartofi scobită și se amestecă bine. Se adaugă umplutura aceasta în cojile de cartofi și se dau la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când se rumenesc. Se lasă puțin să se răcească jumătățile de cartofi umplute cu brânză, după care se pot servi, decorate cu coriandru sau pătrunjel.

Citește și:
Lasagna cu dovleac, spanac și urdă
Sufleu de broccoli pentru o cină ușoară
Tocăniță de linte

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa