Cartofi umpluți cu carne: rețeta perfectă de cină

cartofi umpluti cu carne totul despre mame

Cina perfectă: cartofi umpluți cu carne

Această rețetă de cartofi umpluți cu carne este perfectă pentru mămicile care sunt mereu pe grabă, fiind ușoară, rapidă și delicioasă. Cartofii plasați în cuptorul cu microunde înainte de coacere se vor găti mai repede, dar cuptorul obișnuit le va da o piele crocantă. Merg perfect cu o salată verde, amestecată cu măsline și ardei roșii. Iată ce pași trebuie să urmați pentru o rețetă perfectă pentru cină!

Ingrediente pentru cartofi umpluți cu carne:

800 grame de cartofi albi, mai mari
225 grame de carne de vită macră
1 lingură de praf de chili (opțional)
2 lingurițe de oregano uscat
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
1 borcan cu roșii conservate în suc
2 lingurițe de oțet de vin roșu

4 pași pentru a prepara cartofi umpluți cu carne:

1. Se încălzește cuptorul la 230 grade Celsius. Se înțeapă cartofii în mai multe locuri, cu furculița. Mămicile grăbite pot lăsa cartofii în cuptorul cu microunde, la temperatură ridicată, pentru aproximativ șapte minute, întorcându-i o dată. Se transferă cartofii la cuptor și se coc, până când se înmoaie, pentru aproximativ 20 de minute.

2. Între timp, se sotează carnea de vită, într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, timp de patru minute sau până când poate fi cu ușurință ruptă cu spatele unei furculițe. Se amestecă pudra de chili, oregano și scorțișoara împreună cu carnea. Se adaugă roșiile, se aduce sosul la punctul de fierbere și se fierbe timp de opt minute, pentru a se întrepătrunde aromele, cu capacul pus.

3. Se dă capacul la o parte și se fierbe până când sosul se îngroașă puțin, amestecând des, pentru aproximativ trei minute. Se adaugă oțetul și se asezonează cu sare și piper.

4. Cartofii se taie longitudinal sau transversal și se scoate un pic din pulpă, cu ajutorul unei furculițe, și se adaugă carnea în interiorul cartofilor. Se pot servi imediat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()