Chifteluțe suedeze cu sos alb

chiftelute-suedeze-cu-sos-alb-totul-despre-mame

Rețetă delicioasă pentru cină – chifteluțe suedeze cu sos alb

Această rețetă de chifteluțe suedeze cu sos alb se prepară în aproximativ 15 minute, iar timpul de gătire este de 35 de minute. Cu alte cuvinte, veți avea gata o cină puțin mai sofisticată și delicioasă în mai puțin de o oră. Iată cum puteți prepara și voi acest deliciu culinar suedez în propria bucătărie!

Ingrediente pentru chifteluțe suedeze cu sos alb:

pentru chifteluțe:

1 cană cu pesmet
2 linguri de unt nesărat
1/3 cană cu ceapă albă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați mărunt
1/4 linguriță de ienibahar
sare
piper alb proaspăt măcinat
1/2 cană cu lapte
1 linguriță de sos Worcestershire
340 grame de carne de vită macră tocată
230 grame de carne de porc macră tocată
1 ou mare
1 albuș de ou bătut
ulei vegetal

pentru sos:

2 linguri de unt nesărat
2 linguri de făină
1 1/2 căni cu zeamă de la o supă de vită
1 linguriță de sos Worcestershire
1/4 cană cu smântână
sare
piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
gem de merișoare, pentru servire (opțional)

6 pași pentru a prepara chifteluțe suedeze cu sos alb:

1. Pentru a face chifteluțele, se adaugă pesmetul într-un castro mare, cât se încălzește uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Se adaugă în tigaie ceapa, usturoiul, ienibaharul, 2 lingurițe de sare și 1/4 linguriță de piper alb și se gătește pentru aproximativ 5 minute, amestecând constant. Se adaugă și laptele și sosul Worcestershire și se reduce focul la mic.

2. Se toarnă amestecul de lapte peste pesmet și se amestecă bine, pentru a se forma o pastă groasă, care se lasă la răcit. Se adaugă carnea tocată de vită și cea de porc, oul și albușul de ou în castron și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

3. Se periază o foaie de copt cu ulei vegetal, se rulează chifteluțele și se aranjează pe foaia de copt dintr-o tavă. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider pentru cel puțin 1 oră.

4. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se lasă chifteluțele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

5. Pentru a face sosul, se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă făina și se amestecă, până când se omogenizează compoziție. Se adaugă și supa de vită și sosul Worcestershire și se dă focul mai încet.

6. Adăugați smântâna și chifteluțele, se reduce focul la mediu și se fierbe compoziția până când sosul se îngroașă, pentru aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare și piper negru. Se transferă în porții pentru servire, se presară pătrunjelul și se servește, opțional, cu gem de merișoare.

Dacă nu v-am convins cu această rețetă, puteți încerca o porție de chifteluțe cu mărar:

Citește și:
Macaroane cu brânză sărată
Hamburgeri din vită – de casă
Paste la cuptor în vas de lut

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()