Clătite cu carne de pui la cuptor

clatite-cu-carne-de-pui-totul-despre-mame

Rețetă inedită pentru cină – clătite cu carne de pui la cuptor

Clătitele sunt unele dintre gustările noastre preferate, datorită gradului scăzut de dificultate al preparării și timpul redus în care le putem avea gata pentru micii pofticioși. Însă ne-am gândit să abordăm o rețetă puțin mai sofisticată, și anume clătite cu carne de pui la cuptor. Când zicem sofisticată, ne referim la combinația de arome și gusturi oferite în farfurie, nu la modul de preparare. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face această rețetă inedită pentru cină!

Ingrediente pentru clătite cu carne de pui la cuptor:

pentru clătite:

3/4 cană cu făină albă
1/4 linguriță de sare
1 cană cu lapte
2 ouă
ulei vegetal/spray de gătit
1/3 cană de parmezan proaspăt ras

pentru umplutură:

30 grame de unt
170 grame de ciuperci, mărunțite
1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit
1 ceapă verde, feliată
2 căni cu piept gătit de pui, mărunțit
1 lingură de pătrunjel verde proaspăt tocat
1 cană (200 grame) de brânză ricotta, fărâmițată

4 pași pentru a prepara clătite cu carne de pui la cuptor:

1. Într-un bol mare, se adaugă făina, laptele și ouăle bătute în prealabil. Se amestecă bine, până când obțineți aluatul de clătite, se acoperă și se dă deoparte pentru aproximativ 20 de minute.

2. Se unge o tavă cu puțin ulei sau se folosește spray de gătit. Se dă căldura la mediu și se toarnă 1/4 de cană din aluatul de clătite în tigaie. Se agită puțin, până când este acoperită toată tigaia. Se gătește pentru aproximativ 2 minute sau până când se rumenește. Se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă încă 30 de secunde. Se transferă pe o farfurie, se acoperă cu altă farfurie și se repetă procedeul cu aluatul rămas.

3. Pentru a prepara umplutura, se topește untul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Se adaugă ciupercile, usturoiul și ceapa. Se gătesc pentru aproximativ 2 minute, amestecând constant, sau până când ciupercile se frăgezesc. Se transferă într-un castron și se lasă să se răcească pentru 10 minute, înainte de a amesteca pieptul de pui mărunțit, pătrunjelul și brânza ricotta.

4. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație. Se așază o clătită pe o farfurie și se acoperă cu 1/4 din umplutură. Se rulează și se adaugă într-un vas termorezistent de cuptor, uns cu puțin unt în prealabil. Se repetă procedeul cu clătitele rămase. Se acoperă acestea cu brânză. Se pune folie de aluminiu și se lasă la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate folia și se mai lasă încă 5 minute, pentru a se forma o crustă aurie din brânză.

Citește și:
Clătite finlandeze cu fructe
Clătite de post
Clătite cu brânză dulce
Clătite cu făină integrală de grâu şi ovăz
Clătite americane – preparatul ideal pentru dimineţi dulci

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()